Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Die duivel die in me was moest eruit’

‘Die duivel die in me was moest eruit’

14/09/2021 18:06 - Consuela Raalte

‘Die duivel die in me was moest eruit’

Foto: pixabay  

PARAMARIBO - Vannessa werd op haar dertiende seksueel misbruikt door haar bloedeigen vader. Ze belandde in een internaat en haar vader werd opgesloten. Omdat ze haar familie miste, mocht ze in de weekenden naar huis. De eerste avond thuis werd er voor haar gebeden er werd zalfolie voor haar gezet.

"De duivel die in me is moest eruit. Je laat het gaan, want je wilt zo graag bij je familie zijn. De volgende keer werd ik gebracht naar een lukuman. Die moest kijken wat er met me is gebeurd. Hij heeft gezegd dat een jongen me heeft aangeraakt en niet me vader. Ik ben direct dichtgeklapt."

Dit vertelde ze aan de leiding van het internaat en daarna mocht ze in de weekenden niet meer op weekendbezoek bij haar familie. De manier waarop haar familie met haar verhaal omging is volgens haar ook de reden waarom mensen ervoor kiezen het weg te stoppen en doen alsof het niet is gebeurd. Je wilt zo graag geaccepteerd worden. Je wilt de liefde en de warmte van je familie.

Helaas is men snel geneigd de schuld bij het slachtoffer te zetten. Als voorbeeld noemt ze de reacties op Facebook bij artikelen over seksueel misbruik. Dan wordt er gevraagd wat het slachtoffer aan had of wat die daar deed. De enige keren dat men nuchter reageert, is als het gaat om een baby, maar dan gaat de schuld naar de moeder.

Woensdag het verhaal van 'Vannessa' in de papiereneditie van de Ware Tijd

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina