Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minderdraagkrachtige studenten vinden woningen van 36.000 euro betaalbaar

Minderdraagkrachtige studenten vinden woningen van 36.000 euro betaalbaar

12/09/2021 16:04 - Jason Pinas

President Chandrikapersad Santokhi een week geleden bij de onthulling van het naam bord van North Area One.

President Chandrikapersad Santokhi een week geleden bij de onthulling van het naam bord van North Area One. Foto: Jason Pinas  

PARAMARIBO - "Wij als studenten vinden dit een geweldig initiatief. Dit kan een positieve bijdrage leveren aan het verlichten van de woningnood van jongeren in het land." Lovende woorden van Paul van Dun, voorzitter van de Vereniging voor Minderdraagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS), over het woningbouwproject North Area One dat 4 september door Pan American Real Estate is gelanceerd.

Het project dat 561 huizen telt, staat achter Tourtonne (helemaal achterin van de Wolframstraat). De prijs van een woning ligt tussen 35.000 en 37.500 euro. De aanbetaling bedraagt minimaal 10 procent en het restant moet binnen maximaal twintig jaar worden betaald. De maandelijkse aflossing is iets meer dan tweehonderd euro.

Van Dun zegt dat zijn bestuur na een vergadering heeft besloten om een gesprek aan te gaan met het bedrijf om mogelijkheden te bekijken voor leden van de VMSS. "Als we kijken naar de hedendaagse koers en de andere ontwikkelingen dan vinden de aankoopsom en het aflossingsbedrag wel redelijk", onderstreept de voorzitter.

Vanuit het bestuur zullen de studenten worden geïnteresseerd om deze wonigen te kopen. Van Dun kan zich terug vinden in de zienswijze van directeur Ismaёl Sohrabkhan van Pan American Real Estate Development. Als projectontwikkelaar riep hij mensen op om bij hem een woning te kopen in plaats van huizen te huren voor tweehonderd euro. "ik sta achter die mening. En ik denk dat de studenten ervoor moeten gaan."

De voorzitter geeft toe dat niet alle studenten zo veel verdienen. Hij wil daarom met de leiding van het bedrijf gaan onderhandelen om mogelijkheden te bekijken voor zijn leden. "Misschien in de vorm van lagere percentages of lagere aflossing specifiek voor deze doelgroep."

Van Dun zegt dat de particuliere sector meer van soortgelijke initiatieven moet ondernemen omdat dit het huisvestingsvraagstuk drastisch kan terugdringen. "De studenten en pas afgestudeerden moeten wel een zachtere prijs krijgen zodat ze het niet te hard voelen", aldus de VMSS-voorzitter.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina