Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Paho: 'Met trainingen bewustwording over suïcide aanwakkeren'

Paho: 'Met trainingen bewustwording over suïcide aanwakkeren'

10/09/2021 08:04 - Van onze redactie

Paho: 'Met trainingen bewustwording over suïcide aanwakkeren'

 

PARAMARIBO - Op 10 september wordt wereldwijd Suïcide Preventiedag herdacht. Vrijdag lanceert Paho Surinamein dat kader twee trainingen bestemd voor medische en sociale hulpverleners ter verbetering van de psychosociale hulp voor de doelgroep. Wereld Suïcide Preventiedag heeft dit jaar als thema: 'Hoop creëren door actie'.

De trainingen zijn onderdeel van Paho's Virtual Campus for Public Health en zijn aan de hand van de behoefte van het land vertaald van het Engels naar het Nederlands. Het gaat om de trainingen: 'Preventie van zelfbeschadiging/suïcide: versterking van eerstelijnszorgverleners' en 'Psychologische eerste hulp (PEH) bij rampenbeheersing in het Caribisch Gebied'.

Paho hoopt met de aangeboden trainingen een bijdragen te leveren aan de capaciteitsversterking voor het verlenen van psychologische eerste hulp aan mensen in nood en zo bij te dragen tot de preventie van zelfmoord en zelfbeschadiging in Suriname. Suïcide is een volksgezondheidsprioriteit. De economische en menselijke kosten van suïcidaal gedrag voor individuen, gezinnen, gemeenschappen en de samenleving maken suïcide tot een ernstig volksgezondheidsprobleem over de hele wereld.

Elk jaar sterven er wereldwijd bijna 800.000 mensen door suïcide - dat is elke veertig seconden één persoon. In de regio sterven volgens het datarapport van 2016 ongeveer honderdduizend personen door suïcide, en dit aantal omvat of weerspiegelt niet het aantal suïcidepogingen, die naar schatting twintig tot 25 keer vaker voorkomen dan daadwerkelijke suïcidegevallen. "Elk suïcidegeval en elke suïcidepoging is een persoonlijke tragedie die het leven van een persoon voortijdig beëindigt en een blijvend effect heeft, met dramatische gevolgen voor gezinnen, vrienden en gemeenschappen", meldt Paho Suriname.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina