Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zeldzame dode door vaccinatie in Suriname

Zeldzame dode door vaccinatie in Suriname

09/09/2021 19:45 - Euritha Tjan A Way

Zeldzame dode door vaccinatie in Suriname

Het team dat aanwezig was tijdens de eerste Covid-19 persconferentie in september. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - In Suriname is sinds gestart is met Covid-19 vaccinaties een geval gemeld die aan de vaccinatie is overleden. “Een geval van lage aantal bloedplaatjes en trombose heeft daartoe geleid. Het is zeer zeldzaam, maar we hebben er een melding van”, meldt internist infectioloog Lycke Woittiez tijdens de eerste Covid-19 persconferentie sinds 31 augustus.

Woittiez meldt dat het aantal opnames onder mensen die niet gevaccineerd zijn veel en veel meer is. "Er zijn ook mensen die ziek zijn geworden ondanks volledige vaccinatie, maar dat aantal is veel minder. Wat we niet uit het oog moeten verliezen is het aantal van 379 mensen dat in korte tijd opgenomen moest worden. Die waren niet gevaccineerd en dat is een enorme belasting voor de zorg."

Bij de persconferentie zat ook aan medisch directeur van 's Lands Hospitaal Soenita Nannan Panday-Gopisingh. Zij is aangesteld als voorzitter van de stuurgroep Covid- communicatie en zegt dat de communicatie in deze vierde golf die voornamelijk door de zeer besmettelijke Delta variant komt, anders aangepakt zal worden.

Bernardo Panka intensivist-internist en lid van het Outbreak Management Team (OMT) meldt dat de zorg op dit moment ook niet opgeschaald kan worden. "Heel veel meer dan dit zal het niet worden. We hebben te maken met wegtrekken gekwalificeerd personeel. En voor het opschalen van de zorg hebben we meer nodig dan bedden. We hebben ook laboranten en artsen aan de bedden nodig. We hebben onvoldoende mensen om de zorg te bieden. Ook omdat de reguliere zorg ook door deze zelfde mensen gegeven moet worden." Vooralsnog zijn de Covid-19 maatregelen niet verscherpt en wordt weer een beroep gedaan op de eigen verantwoordelijkheid van de gemeenschap.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina