Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Volleyballers niet langs Mexico

Volleyballers niet langs Mexico

05/09/2021 19:07 - John Zaalman

Zefanio Breinburg (9) pareert de inzet van de Mexicaan Antonio Chavez, terwijl teamgenoot Quincy Kruydenhof de actie volgt.

Zefanio Breinburg (9) pareert de inzet van de Mexicaan Antonio Chavez, terwijl teamgenoot Quincy Kruydenhof de actie volgt. Foto: Norceca  

PARAMARIBO - De nationale mannenvolleybalselectie van Suriname heeft zondagmiddag ook tegen Mexico het loodje gelegd. Op de derde speeldag van de Men's Pan American Cup in Santo Domingo werd met 0-3 verloren: 12-25, 10-25, 17-25.

Keven Sporkslede zegt tegen de Ware Tijd dat de wedstrijd van zondag "een veel betere vertoning was dan gisteren. We hebben vandaag alles gegeven, maar Mexico was een betere tegenstander. Ze hebben meer routine dan ons".

Ook bondscoach Augusto Sabbatini vindt dat Suriname veel beter speelde. "Tegen de Dominicaanse Republiek was het meer gebrek aan zelfvertrouwen, maar vandaag was er geen druk op ze. They played well today", aldus Sabbatini.

Suriname oogde fris in de openingsset en leidde tot 7-6 na een tipbal van Casey Foe A Man. Mexico nam vanaf 8-7 over en keek niet meer achterom. Suriname kon vooral niet langs het blok van de tegenstander.

Een blok van Breinburg bij 1-1 aan het begin van de tweede periode gaf goede hoop. Suriname sneed zichzelf daarna in de vingers met opeenvolgende fouten waardoor Mexico afstand nam.

Breinburg tekende na een lange rally uit een kill voor 1-1 aan in de derde set. Een blok van Quincy Kruydenhof bracht Suriname met 2-1 aan de leiding. Het werd 3-1 nadat de Mexicaanse verdediging een kill van Keven Sporkslede niet onder controle kon krijgen.

Breinburg bracht de supporters in de hal in extase na een blok: 4-2. Mexico kwam binnen de kortste keren langszij. Suriname holde daarna achter de feiten aan, maar gaf niet op. Vooral Sporkslede, Breinburg en Kruydenhof hielpen met de punten.

Maandag is Verenigde Staten de tegenstander. Sporkslede: "We moeten blijven werken. We mogen de fouten van de afgelopen drie wedstrijden niet meer maken. Vooral de pass moeten we blijven onderhouden. We gaan echt veel beter moeten spelen om opgewassen te zijn tegen de andere landen."

Sporkslede (zeven kills) en Breinburg (vier kills en drie blocks) eindigden beiden met zeven punten. Kruydenhof had vier punten, terwijl Dean Kasdi en Ethan Asimia elk twee punten bijdroegen. Gabriel Cruz leidde Mexico met twaalf punten, Alexis Garay had er tien en De Jezus Lopez acht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina