Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Volleyballers niet opgewassen tegen Dominicaanse Republiek

Volleyballers niet opgewassen tegen Dominicaanse Republiek

04/09/2021 23:23 - John Zaalman

Paulino Richi (18) en Capellan Rodriguez van de Dominicaanse Republiek kunnen de aanval van de Surinaamse aanvaller David Pinas niet keren.

Paulino Richi (18) en Capellan Rodriguez van de Dominicaanse Republiek kunnen de aanval van de Surinaamse aanvaller David Pinas niet keren. Foto: Norceca  

PARAMARIBO - De mannenvolleybalselectie van Suriname is zaterdagavond in straight sets verslagen door gastland de Dominicaanse Republiek op de tweede speeldag van de Men's Pan American Cup. Voor eigen publiek behaalde het thuisteam de tweede zege op rij: 25-14, 25-7, 25-14.

Keven Sporkslede scoorde na een 0-6 achterstand in de openingsset uit een tipbal Surinames eerste punt. Dean Kasdi maakte 3-7, voordat Zefanio Breinburg de achterstand uit een ace verder verkleinde: 6-9. De Dominicaanse Republiek hergroepeerde en claimde de set.

Suriname had vervolgens niets in de melk te brokkelen. Het wemelde van vooral passfouten. De aanval kon daardoor ook niet opgang komen. De derde set verschilde niet veel van de tweede.

Suriname had dertig unforced errors, de tegenstander zestien. Breinburg noteerde acht punten voor Suriname uit zeven kills en een ace. David Pinas had er vijf punten, Sporkslede vier en Kasdi twee. Alexis Cruz leidde de Dominicaanse Republiek met acht punten uit vier kills, drie aces en één block.

Sporkslede weet niet waaraan de slechte vertoning heeft gelegen. "We zijn goed opgestaan, hebben een goede training gedraaid en waren tot het eerste fluitsignaal enthousiast en goed gemotiveerd", meent de captain in gesprek met de Ware Tijd. Zelf denkt hij dat het team al gauw tevreden was na het geleverde spel op de eerste speeldag tegen Canada.

"Qua mindset hadden we ingeschat dat de Dominicaanse Republiek minder was dan Canada. Maar we waren gewoon nergens in de game", geeft Sporkslede toe. "We zijn nooit uit de startblokken gekomen. We hebben nog vier duels. Mexico en Puerto Rico zitten net als ons nog zonder winst. Hopelijk kunnen we ons alvast tegen Mexico bewijzen."

Canada, vrijdagavond met 3-0 sterker dan Suriname, behaalde een 3-1 overwinning op Mexico: 27-25, 25-23, 21-25, 25-21. Verenigde Staten boekte in een spannend duel een 3-0 winst op Puerto Rico: 25-17, 25-23, 26-24. Suriname speelt zondag tegen Mexico, waarna Puerto Rico uitkomt tegen Canada en Dominicaanse Republiek en de VS de derde speeldag afsluiten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina