Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hengelspektakel in coronatijd

Dc bezorgd over vissersfestijn stuwmeer

04/09/2021 00:00 - Samuel Wens

Dc bezorgd over vissersfestijn stuwmeer

 

PARAMARIBO - "Het bevreemdt mij dat de topman van Volksgezondheid zonder advies in te winnen bij het district vissers toestemming verleent voor het houden van het zevende Peacock Tournament op 5 september." Maar dat hij gepasseerd is door de minister is niet de enige reden waarom het evenement van zondag op het stuwmeer districtscommissaris Ludwig Mendelzoon van Brokopondo niet lekker zit. Hij maakt zich ook zorgen omdat het land middenin de vierde coronagolf is en er dagelijks tussen de twee- en driehonderd besmettingen zijn. "Ik twijfel eerlijk gezegd aan het beleid van minister Amar Ramadhin", laat Mendelzoon zich nog ontvallen tegenover de Ware Tijd.

Zowel de bewindsman als organisator Simone Reeder probeert de zorgen van de burgervader weg te nemen. "Het visfestijn zal geen Covid-19-besmettingen veroorzaken, omdat het in de openlucht en op het water zal plaatsvinden. Het gaat om drie of vier personen, meestal uit één huishouden, per boot. Bovendien is het gros van de deelnemers volledig gevaccineerd", reageert Ramadhin.

Reeder uit zich in soortgelijke woorden wanneer haar wordt gevraagd of het verantwoord is in de vierde golf de activiteit te houden. "Het is op het water, er zijn maar drie tot vier mensen in de boot en het meer is groot." Verder wijst ze erop dat bij de incheck de Mohanaregels in acht worden genomen en op het land zal er niets zijn, los van de medische dienst en een ambulance om bij eventuele calamiteiten direct in te springen.

Ramadhin geeft aan dat geheel volgens gebruik verzoeken van organisaties en bedrijven om evenementen te organiseren, naar de werkgroep protocollen van zijn ministerie worden doorverwezen. Het orgaan brengt conform de Covid-19-protocollen advies uit. Volgens de bewindsman was het advies voor het Peacock Tournament 2021 positief.

Het evenement wordt georganiseerd door Fish Finder Fishing & Outdoor, het vissportbedrijf van Reeder. "Het is sinds elf jaar een terugkerende activiteit met als doel overbevissing tegen te gaan. Wijlen mijn man Cesar Calor nam daartoe het initiatief. Hij vroeg zich altijd af: 'Waarom moet je een ijsbox vol vis, terwijl je maar twee of drie vissen nodig hebt voor consumptie. De rest zal je opslaan in de diepvries en dan is de vis niet lekker of gezond meer."

De sportvissers worden bijgebracht niet meer te vangen dan nodig is voor een maaltijd. "Het wordt een waar hengelspektakel", belooft Reeder. Er zijn meer dan 250 deelnemers. Elke groep selecteert de twee langste vissen en zet de andere vissen terug in het water. Het team met de twee langste tukunari wint een aluminiumboot met 40pk buitenboordmotor. Twee jaar geleden was Fantastic de winnaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina