Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Volleyballers verliezen openingspartij Pan-American Cup

Volleyballers verliezen openingspartij Pan-American Cup

03/09/2021 18:42 - John Zaalman

De Surinaamse aanvaller Zefanio Breinburg probeert de bal over het blok van de Canadezen Jackson Howe (6) en Derek Epp te spelen.

De Surinaamse aanvaller Zefanio Breinburg probeert de bal over het blok van de Canadezen Jackson Howe (6) en Derek Epp te spelen. Foto: Norceca  

PARAMARIBO - Suriname is de zestiende Pan-American Cup in de Dominicaanse Republiek met een verlies gestart. Canada was vrijdagmiddag in Santo Domingo met 3-0 (25-7, 30-28, 25-20) te sterk voor de nationale mannen seniorenvolleybalselectie.

Bondscoach Augusto Sabbatini meent dat nervositeit de nationale mannenvolleybalselectie de openingsset heeft gekost. "We moesten op het probleem gaan inspelen, maar gaan morgen door met dezelfde denkwijze van de tweede en derde set."

Het team begon, geeft hij aan, vanaf de tweede set goed te spelen. Keven Sporkslede onderkent dat het team in de eerste periode niet in zijn spel kon komen. "Het is lang geleden dat we een officiële wedstrijd speelden. Zenuwen hebben ook parten gespeeld", verklaart hij.

De aanvoerder is vooral ingenomen met het feit dat het team in de volgende sets is gegroeid. "Dat is beslist een positieve blik naar morgen toe." Het verlies van de tweede set, waarin Suriname enkele keren aan de leiding ging, schrijft Sporkslede toe aan routine. "Canada was consistenter en maakte minder fouten. We hebben de tweede set met een passfout verloren."

Het optreden van het team in de laatste twee perioden typeert de aanvoerder als "super. Het was echt geweldig om zo'n prestatie neer te zetten." Zaterdagavond acht uur Surinaamse tijd is de Dominicaanse Republiek de tegenstander.

Zefanio Breinburg en Sporkslede scoorden in de eerste set elk één punt. De overige vijf punten kwamen uit fouten van de opponent. Breinburg leidde Suriname met twaalf punten uit negen spikes, twee aces en één blok. Sporkslede (vijf spikes en twee blocks) eindigde met zeven punten. De Canadees Jackson Howe werd topscorer met zestien punten uit elf spikes, vier blocks en een ace.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina