Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'De bal is nu op de speelhelft van de samenleving'

'De bal is nu op de speelhelft van de samenleving'

31/08/2021 15:34

'De bal is nu op de speelhelft van de samenleving'

 

PARAMARIBO - "De bal is nu op de speelhelft van de samenleving." Dat heeft minister Amar Ramadhin dinsdag gezegd tijdens een persconferentie. "We gaan deze keer niet zo snel over tot (nieuwe) maatregelen, omdat de verantwoordelijkheid voor een groot deel bij u ligt."

Volgens Ramadhin zal in deze vierde golf de samenleving bepalen welke richting het opgaat met de situatie. "Wij doen alles wat we kunnen om de samenleving te beschermen. De overheid heeft de randvoorwaarden in place", verzekerde hij. De minister stelde ook dat de situatie in de ziekenhuizen onder controle is.

Omdat de autoriteiten het voor nu nog niet nodig achten om een wijziging te brengen in de Covid-19-maatregelen is besloten de regels, die golden van 9 tot en met 31 augustus, te verlengen met drie weken. Ramadhin typeerde tijdens de persconferentie in de Congreshal de Covid-19-situatie in het land nog steeds als "onaangenaam". Echter, de regering zal niemand verplichten om te vaccineren.

Waarnemend BOG-directeur tevens epidemioloog Radjesh Ori gaf aan dat er heel wat misinformatie is over vaccineren. "Eenieder acht zich plotseling deskundig om over vaccinatie te praten. Wij moeten ervoor waken dat de samenleving wordt beïnvloed door heel wat pseudo anti-vaxxers, die achteraf wel hun prikje gaan halen", sneerde hij.

Volgens hem is de verwachting dat het dagelijkse aantal positieven verder kan oplopen. Hij vroeg namens de gezondheidsautoriteiten bijzondere aandacht voor deze zorgelijke ontwikkeling. De positiviteitsratio is behoorlijk hoog en de epidemioloog onderstreepte dat de Covid-19-varianten zich enorm snel verspreiden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina