Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SAB-voorzitter hoopt op ‘normale’ 10K loop

SAB-voorzitter hoopt op ‘normale’ 10K loop

21/08/2021 08:57 - Marinio Balsemhof

SAB-voorzitter hoopt op ‘normale’ 10K loop

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Suriname maakt zich op voor de negentiende South American 10 km Road Classic. “Hopelijk hoeft het dit jaar geen aangepaste versie te worden en kunnen er wel buitenlanders meedoen”, zegt Dennis MacDonald, voorzitter van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB). De bond hoopt tussen de vijftig en tachtig atleten te kunnen inschrijven. In tegenstelling tot het vorig jaar mogen er dit jaar wel kinderen aan meedoen.

MacDonald die pas uit Tokio, Japan terug is, zegt dat zijn bestuur de volgende week zal vergaderen. De voorzitter die in zijn hoedanigheid als secretaris van het Surinaams Olympisch Comité (SOC) de jongste Spelen bijwoonde zegt dat zaken dan gefinaliseerd zullen worden zodat de criteria voor inschrijvingen en deelname bekendgemaakt kunnen worden. "Het bestuur was al met de voorbereidingen gestart, dus zijn die al in een vergevorderd stadium", zegt de bondscoach. Die hadden al berichten de media ingestuurd zodat de atleten zich alvast kunnen opmaken voor de loop.

"Wij doen al onze voorbereidingen maar alles hangt af van de Surinaamse autoriteiten, omdat wij niet weten hoe de situatie zal zijn met betrekking tot Covid", maakt de voorzitter duidelijk. Hij doet meteen uit de doeken waarom dit jaar de jeugd ook aan de wedstrijden mag meedoen. "Zij zijn de atleten van morgen, dus voelen wij ons verplicht om hen ook erbij te betrekken", zegt MacDonald. Voor hen worden het wel aangepaste afstanden per categorie. Zij denken aan 600, 800 en 1000 meter.

Grenzen

De voorzitter hoopt dat de situatie tegen die tijd gunstig zal zijn zodat een ieder zonder enige beperking kan meedoen. "Het vorig jaar waren de grenzen gesloten. Dit jaar zijn ze wel open, maar met heel wat beperkingen. Wij hopen toch dat er atleten uit het buitenland kunnen deelnemen", zegt MacDonald. Bij de bond zijn zij nog aan het brainstormen of de buitenlanders volledig gevaccineerd moeten zijn. "Als ze niet volledig gevaccineerd zijn, moeten zij in quarantaine en dat is niet zo ideaal", legt hij uit.

MacDonald zegt dat de activiteiten van de SAB door de corona-situatie ietwat te lang stil hebben gelegen. Zij starten zaterdag daarom met enkele wedstrijden en hopen de komende tijden nog meer te kunnen doen. De bond wil in november de nationale kampioenschappen houden en hoopt vóór die tijd enkele wedstrijden te doen zodat de atleten ritme kunnen verkrijgen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina