Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Telesurverbinding Boven-Suriname deels hersteld

Telesurverbinding Boven-Suriname deels hersteld

13/08/2021 23:11 - Samuel Wens

Telesurverbinding Boven-Suriname deels hersteld

 

BOVEN-SURINAME - Een storing van het internet en de telefoonverbinding van Telesur in een aantal dorpen in Boven-Suriname is donderdag deels hersteld. Jennis Asraf, manager Corporate Communication van het telecommunicatiebedrijf, zegt dat door blikseminslag twee masten waren uitgevallen met als gevolg de storing sinds zondag. Asraf benadrukt dat Telesur klimatologische omstandigheden niet in de hand heeft.

Echter bewoners van Pokigron en Hekununu geven aan dat de problemen zich niet pas zondag voordeden na de blikseminslag. "Al meer dan twee maanden valt de internetverbinding elke avond uit", vertelt Anthony Jeroe van Pokigron. Bellen of worden gebeld is dan niet mogelijk. Er is begrip dat er niets te doen is tegen de natuur, maar vinden dat de situatie wel ervoor zorgt dat zij steeds met de gebakken peren zitten. Het vaak uitvallen van de verbinding jaagt hen in de kosten, stellen ze.

"Het is voor de zoveelste keer dat wij opwaarderen en de verbindinding valt weg. Wanneer er weer verbinding is, moeten wij weer belkaarten kopen om op te waarderen", beklaagt Milthon Eduards van Botopasi zich. "Als we opwaarderen hebben we geen verbinding en als er weer verbinding is onze beltegoed vervallen", beweert hij.

In reactie daarop zegt Asraf dat technici van Telesur nog bezig zijn met Pokigron. Het probleem van Hekununu is donderdag opgelost, zegt zij. Shirley Akimoto, die in de zorg zit, merkt daar niet zo veel van. "Je kan niet op alle plaatsen met je Telesur-nummer bellen of worden gebeld. Je moet naar bereik zoeken."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina