Registreren | Inloggen       Colofon
  •  

COLUMN: Bonsbak

11/08/2021 14:00 - SERIEUS!?

COLUMN: Bonsbak

Ivan Cairo  

Tegenwoordig gebeurt er van alles in Coronaland. Lange naalden, korte naalden, goeie naalden, foute naalden, tweede dosis, derde dosis. Misschien straks ook een vierde dosis. Wie zal het zeggen? Bruiloft hier, bruiloft daar. Feestje hier, feestje daar. Tyuku hier, tyuku daar. Bij M vraag je dispensatie, die ‘centert’ je naar A en A stuitert je naar de andere A, die gooit het op zijn beurt in de groep en C zegt dat je in de groep ‘nee’ te horen krijgt. Maak dat de hond van de buren toch wijs. Het lijkt op ‘bonsbak’ van vroeger.

Waarom wordt de samenleving niet gewoon in heldere, verstaanbare taal gezegd dat niemand, nobody, no wan suma, dispensatieaanvragen voor wat voor feest dan ook hoeft in te dienen? Waarom moet een dispensatieaanvraag eerst een wereldreis maken voordat de aanvrager erachter komt dat het is afgewezen, terwijl M dat hele ding al bij haar poort had kunnen of moeten afketsen? Want, de instructie van de regering -al langer dan een jaar- is helder.

'Tot nader order zijn feesten, inclusief huisfeestjes NIET toegestaan en wordt er GEEN dispensatie verleend, aan NIEMAND'. Volgens mij zijn we als samenleving en landsbestuur blijven steken in dat non-transparante en obscure gedoe dat ruimte laat voor het laten vallen van allerlei nepotistische steekjes. Wanneer een verzoek langs zoveel schakels gaat weet straks geen van de schakels meer wie toestemming heeft gegeven voor dat ene feestje, van dat ene schatje, van die ene oom die is getrouwd met die ene zus.

Vervolgens wordt er een presidentiële commissie ingesteld die een DIEPGAAND ONDERZOEK gaat instellen, waarvan we vervolgens nimmer het resultaat horen. Want, het onderzoek is zo diep gegaan dat de onderzoekers de weg omhoog niet meer kunnen vinden. Jawel, zo gaat het toe in Coronaland. Valse vaccinatiekaarten en nieuwe varianten laten ook van zich horen. Intussen sukkelen de ziekenhuizen zwart verder en gaat de samenleving na ruim een jaar weer gebukt onder paars.

Door alle maatregelen, nieuwe, oude, nieuwe-oude en oude-nieuwe zien we door de bomen het virus niet meer. In ieder geval heeft Clarissa Etienne van de Paho vorige week al gewaarschuwd. Het Covid-19-virus gaat zich blijven aanpassen en veranderen, er zullen meer en besmettelijker en dodelijker varianten komen. Want, zo zijn virussen; ze zijn er om te overleven. Zij die oren hebben, die horen; in afwachting van de volgende uitgelekte niet-toegewezen dispensatieaanvraag.

ivancairo@yahoo.com

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina