Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Roofverdachte is bereid alles te vertellen

Roofverdachte is bereid alles te vertellen

03/08/2021 17:36 - Van onze redactie

Roofverdachte is bereid alles te vertellen

 

PARAMARIBO - Roofverdachte Romario S. alias Pikin Boi heeft maandag tegenover rechter Maureen Dayala bekend dat hij meerdere berovingen heeft gepleegd op diverse goudvelden in het Marowijnegebied. Daarbij zijn twee mensen, onder wie een militair, om het leven gekomen.

De man kwam samen met vijf anderen in het laatste kwartaal van 2019 vanuit Braziliё naar Suriname om de feiten te plegen. "Het was rond eind van het jaar en ik had geld nodig. We kwamen om te beroven. Ik wilde naar mijn vrouw en kind teruggaan dus ik heb uiteindelijk ervoor gekozen om deze rotzooi uit te halen", verklaarde Romario S. op vragen van officier van justitie Shanta Mahadew.

De groep zou volgens het onderzoek ten minste drie verschillende berovingen hebben gepleegd. Door gebruik te maken van illegale wapens werden de slachtoffers gegijzeld. Echter, de Braziliaan beweert slechts aan twee daarvan te hebben deelgenomen. Zijn medeverdachten waren niet in de zaal.

Romario S: "Door de verwonding aan mijn hoofd kan ik niet alles herinneren." Hij heeft nog een kogel in zijn hoofd. Hij werd geraakt tijdens een vuurgevecht. De verdachte is wel bereid alles wat hij weet te vertellen aan de rechter. Dayala heeft de zaak voor verder verhoor en requisitoir uitgesteld naar 18 oktober.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina