Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Joekoe niet verrast door ontslag Gorré

Joekoe niet verrast door ontslag Gorré

03/08/2021 05:54 - Marinio Balsemhof

Dean Gorré is volgens Jozef Joekoe niet ontslagen vanwege de vroege uitschakeling in de WK-kwalificatie en de Gold Cup.

Dean Gorré is volgens Jozef Joekoe niet ontslagen vanwege de vroege uitschakeling in de WK-kwalificatie en de Gold Cup. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Het ontslag van Dean Gorré is geen verrassing voor Jozef Joekoe. De coach van Inter Moengotapoe zegt dat de Surinaamse Voetbalbond (SVB) met de aanstelling van Gorré een gok heeft gewaagd. "Er is te hoog gegrepen en de fundering was niet goed. De SVB is nog niet in staat om op dat niveau te werken", reageert de coach van Inter Moengotapoe.

De moederorganisatie heeft naar Surinaamse standaarden flink geïnvesteerd en had gedacht met de diasporaspelers minimaal twee rondes verder te komen. Hiermee zou die investering terug worden verdiend, omdat de Fifa dan een bepaald deel weer teruggeeft.

Nu de bondscoach heeft aangegeven naar de Concacaf Nations League-wedstrijden van het volgend jaar ongeveer tien oefenwedstrijden te willen spelen en door te willen gaan met de diasporaspelers, heeft de SVB volgens Joekoe eieren voor zijn geld gekozen en hem ontslagen. "De voetbalbond heeft niet de financiën om het project verder te financieren", benadrukt hij.

De coach van Inter Moengotapoe gelooft helemaal niet dat de vroege uitschakeling tijdens de WK 2022-kwalificatie en de Gold Cup de ware reden achter het ontslag van Gorré is. Dat heeft ondervoorzitter Dayasankar tegenover de Ware Tijd verklaard. Joekoe wil daar niets van horen. "Het ontslag heeft laten zien dat de SVB een gok heeft gewaagd en ook geen plan B had."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina