Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Ik zweer dat ik mijn vrouw niet heb vermoord'

'Ik zweer dat ik mijn vrouw niet heb vermoord'

03/08/2021 04:04 - Van onze redactie

'Ik zweer dat ik mijn vrouw niet heb vermoord'

 

PARAMARIBO - Met gefronste wenkbrauwen keek Amar L. terwijl rechter Maureen Dayala hem sprak over de moord van zijn vrouw, waar hij voor terecht staat. De verdachte ontkent sinds zijn aanhouding op 19 november, maar volgens zijn tienjarige zoon, die samen met zijn jongere broer thuis was, is zijn vader de dader. Amar L. stak zijn echtgenote maar liefst zeventien keer met een mes. De vrouw was vrijwel direct dood.

De jongen getuigde dat zijn ouders kort daarvoor ruzie maakten. Vervolgens zag hij zijn vader met bebloede handen, vond hij zijn moeder badend in haar bloed op de vloer en zag hij ook het mes. Amar L. bleef maandag erbij dat iemand anders het slachtoffer heeft vermoord. Eerder had hij bij de politie verklaard dat de vrouw zichzelf van kant had gemaakt. Uit onderzoek van een medische deskundige bleek dat dat nooit het geval kon zijn.

De verdachte kwam daarop terug en verklaarde dat hij "heel bang was" om de waarheid te vertellen maar dat hij wel een idee heeft wie de moord heeft gepleegd. "Ik zweer dat ik mijn vrouw niet heb vermoord", benadrukte hij met een zielig gezicht. Nadat de verdachte lang om de hete brij heen bleef draaien, werd hij plotseling op strenge toon onderbroken door de rechter. "Ik ga hier niet luisteren naar een verklaring waarvan ik al een bepaalde indicatie heb", merkte Dayala op.

De magistraat hield Amar L. de belastende verklaringen van zijn zoon die eerder als getuige is gehoord voor. De vader hield zijn voorhoofd met een verbaasde blik vast, terwijl de rechter vervolgde: "Ga maar nadenken over deze verklaring van uw zoon." Met veel tegenzin liep Amar L. terug naar de arrestantenruimte. De zaak is uitgesteld naar 4 oktober.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina