Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Herstel Oost-Westverbinding wordt voorbereid

Herstel Oost-Westverbinding wordt voorbereid

03/08/2021 18:06 - Ivan Cairo

VHP-assembleelid Mahinder Jogi dinsdag in De Nationale Assemblee. Hij pleitte opnieuw voor rehabilitatie van de in slechte staat verkerende Oost-Westverbinding in het westen van het land.

VHP-assembleelid Mahinder Jogi dinsdag in De Nationale Assemblee. Hij pleitte opnieuw voor rehabilitatie van de in slechte staat verkerende Oost-Westverbinding in het westen van het land. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Momenteel worden voorbereidingen getroffen om de in zeer deplorabele staat verkerende Oost-Westverbinding tussen Coronie en Nickerie te rehabiliteren. Dat heeft minister Albert Ramdin dinsdag in De Nationale Assemblee gezegd. “De aannemer die betrokken is bij het herstel van de weg is ready om te beginnen,” zei de bewindsman. Hij voegde eraan toe dat de afgelopen hard is gewerkt door de ministers van Openbare Werken en Financiën en Planning om zowel de financiële als technische exercities uit te werken. Ramdin hoopt dat binnen een week een aanvang kan worden gemaakt met de herstelwerkzaamheden.

Deze kwestie werd voor de zoveelste keer onder de aandacht van het parlement en de regering gebracht door VHP-assembleelid Mahinder Jogi. Hij merkte op dat er momenteel geen vliegverbinding is tussen Paramaribo en Nickerie omdat het vliegveld in Nickerie in verval is geraakt en niet meer wordt gebruikt. Personenverkeer, maar ook goederentranport vindt over de Oost-Westverbinding plaats. Bacovenproducent FAI en rijstexporteurs in Nicketrie transporteren hun producten ook over deze weg naar Paramaribo om die uit te voeren. Het assembleelid voerde aan dat de parlementariers van de coalitie zijn gekozen op basis van beloften die zijn gedaan aan de samenleving tijdens de verkiezingscampagne.

Op basis van het verkiezingsresultaat is daarna een regering gevormd. "Maar het schijnt dat bepaalde ministers niet begrijpen waarvoor ze daar zijn", aldus Jogi doelende op de minister van Openbar Werken. Hij vroeg dat binnen een week voorbereidingen worden getroffen om de slechte weggedeelten van de Oost-Westverbinding te herstellen. Het rijden over sommige delen is zo vreselijk dat zelfs vrouwen die niet zwanger zijn zullen bevallen. "Zo erg is de situatie," aldus het VHP-assembleelid. Hij vroeg zich af hoe vaak nog volksvertegenwoordigers deze kwestie moeten aanhalen. Hij kreeg in zjn oproep bijval van andere assembleeleden.

Behalve met de slechte staat waarin de weg verkeerd worden sommige delen van Nickerie ook geconfronteerd met een gebrekkige watervoorziening. Al bijna drie weken tijd stroomt er geen water uit de kraan te Henar, hield coalitielid Niesha Jakhry (VHP) het parlement en de regering voor. Minister Ramdin gaf daarop aan dat de regering bij de Surinaamse Waterleiding Maatschappij zal nagaan wat er aan de hand is en het parlement daarna informeren welke maatregelen zullen worden getroffen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina