Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Deltavariant in Suriname

Deltavariant in Suriname

02/08/2021 17:35 - Van onze redactie

Deltavariant in Suriname

 

PARAMARIBO - Een zevenjarig meisje dat op 9 juli uit Nederland terugkeerde naar Suriname is besmet met de deltavariant van het coronavirus. Haar vader was in Nederland positief getest op Covid-19. Drie dagen na terugkeer kreeg het meisje klachten en werd ze onderzocht. Uit onderzoek blijkt ze de deltavariant te hebben.

De andere familieleden van het kind zijn volgens de Communicatiedienst Suriname (CDS) niet besmet. Ook zij zijn onderzocht. "Er zijn dus geen tekenen van verdere besmetting. Door goede isolatie en quarantaine van de huisgenoten en contacten is het dus bij deze patiënt gebleven", beweert de CDS.

Met de aanwezigheid van de deltavariant in Suriname, is het volgens het ministerie van Volksgezondheid nu ten zeerste aangeraden dat burgers zich vaccineren en houden aan alle preventieve maatregelen. Zo kan de ernstige ziekte worden voorkomen en de verspreiding worden tegengegaan, stelt het departement.

De deltavariant is de besmettelijkste van het coronavirus. Ze is in ruim 131 landen en heeft de overhand in zowel Nederland als de Verenigde Staten, waar Suriname normale vliegverbindingen mee heeft. Eerder liet het Manausvariant een spoor van verderf achter in het land.

In Suriname kan alleen worden vastgesteld dat iemand wel of geen corona heeft. Om na te gaan om welke variant van het virus het specifiek gaat is er speciaal onderzoek nodig. Het Nederlandse laboratorium van de Erasmus Universiteit in Rotterdam doet dat gratis voor Suriname.

Zaterdag worden er samples verstuurd die tussen 11 juli en deze week zijn genomen. De samples worden geselecteerd volgens WHO-criteria met extra aandacht voor gevallen die net uit het buitenland komen, ernstig zieken, volledig gevaccineerden of ernstig zieke kinderen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina