Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Raad van commissarissen BGVS woedend op Ramadhin

Raad van commissarissen BGVS woedend op Ramadhin

29/07/2021 09:03 - Wilfred Leeuwin

Minister Amar Ramadhin (m) met de nieuwe rvc van de BGVS na de installatie op 24 november 2020. Naast hem president-commissaris Wilfred Balraadjsing. Niet op de foto Javier Jessurun.

Minister Amar Ramadhin (m) met de nieuwe rvc van de BGVS na de installatie op 24 november 2020. Naast hem president-commissaris Wilfred Balraadjsing. Niet op de foto Javier Jessurun. Foto: Ministerie van Volksgezondheid  

PARAMARIBO - De benoeming van VHP-topper Maaltie Sardjoe tot directeur van het Bedriijf Geneesmiddelenvoorziening Suriname (BGVS) krijgt een staartje. De raad van commisssarissen (rvc) is woedend op minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Op een vergadering van de raad woensdagavond zijn harde woorden gevallen. De bewindsman wordt ervan verweten een onwettige daad te hebben gepleegd door directeur Ryan de Gama te ontheffen en Sardjoe aan te stellen. Er wordt zelfs gesproken van valsheid in geschrifte, gepleegd door Ramadhin, omdat dit besluit nimmer is genomen met de raad.

"Dit is een nieuw debacle, net als de kwestie New Surfin. De raad heeft vóór woensdag niet vergaderd over deze kwestie en zeker niet met de regering", zegt en bron. Aangegeven wordt dat de raad bij het BGVS niet bestaat uit alleen politieke personen, maar ook uit andere entiteiten zoals apothekers. Het benoemen van de directeur is bij wet geregeld en zijn vervanging bij ontstentenis, zoals in de brief van Balraadjsing staat, is een aangelegenheid van de rvc. In feite is de Gama op non-actief gesteld en niet ontheven uit zijn functie", vermeldt de bron. Maaltie Sardjoe zou, vanwege een strafrechtelijk onderzoek tegen haar wegens vermeende malversaties bij de stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD), ook al niet de keus zijn van de raad van commisssarissen bij het BGVS.

Terwijl woensdag de officiële ontheffingsbrief van Ramadhin aan De Gama, gedateerd 26 juli, uitlekte en ook de Communicatiedienst Suriname om kwart over zeven 's avonds een persbericht over de directeurswissel naar de media stuurde, dook er een brief op getekend door president-commissaris Wilfred Balraadjsing dat Bianca Gorlitz, onderdirecteur Commerciële Zaken, ingaande 28 juli is belast met de tijdelijke waarneming als directeur. In dat schrijven, gedateerd 28 juli, wordt aangegeven dat "tot deze waarneming is besloen in de rvc-vergadering van 27 juli, rekening houdend met de bepaling van het Decreet E-37 vanwege ontstentenis van de directeur".

De Ware Tijd verneemt dat de rvc erop heeft gestaan dat deze brief de deur uitgaat en dat expleciet daarin het decreet (Decreet van 4 februari 1983 houdende de instelling van het Bedrijf Geneesmiddelenvoorziening Suriname) wordt vermeld. Terwijl Ramadhin zei "niets te weten" van de brief, bevestigde Balraadjsing woensdagavond tegenover de Ware Tijd dat hij de brief inderdaad heeft geschreven, maar het niet de bedoeling was dat die in de media verscheen, maar bestemd was voor officiële instanties waarmee het BGVS zaken doet.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina