Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Maaltie Sardjoe nieuwe directeur BGVS

Ryan de Gama moet plaatsmaken voor Maltie Sardjoe bij BGVS

28/07/2021 14:44 - Wilfred Leeuwin

Ryan de Gama (l) is ontheven bij het BGVS en wordt vervangen door Maaltie Sardjoe (r).

Ryan de Gama (l) is ontheven bij het BGVS en wordt vervangen door Maaltie Sardjoe (r).  

PARAMARIBO - Ryan de Gama is op 26 juli ontheven als directeur van het Bedrijf Geneesmiddelenvoorziening Suriname (BGVS). Op de werkvloer wordt nogal verbaasd gereageerd over dee ontheffing, maar meer nog over de aanstelling van Maaltie Sardjoe als nieuwe directeur. In november van het vorig jaar werd er namelijk een gerechtelijk onderzoek tegen haar ingesteld voor haar vermeende betrokkenheid bij malversaties bij de Stichting Regionale Gezondheidsdienst.

In het ontheffingsschrijven aan De Gama deelt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid mee dat het besluit hem te vervangen op 21 juli is genomen door de raad van ministers. Als reden wordt opgegeven "gewijzigde beleidsinzichten en reorganisatie binnen de gezondheidszorg".

De ontheffing houdt volgens de minister in dat De Gama - met behoud van zijn bezoldiging - wordt vrijgesteld van de verplichting om werkzaamheden te verrichten, alsook de plicht om op de werkplek te verschijnen. Hij is aangezegd per direct alle bezittingen die behoren tot het BGVS over te dragen aan Sardjoe. Genoemd worden onder anderen "alle sleutels, laptops, mobiele telefoons en transportmiddelen".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina