Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rechtszaak Hoefdraad verschoven naar november

Rechtszaak Hoefdraad verschoven naar november

26/07/2021 15:26 - Wilfred Leeuwin

Gillmore Hoefdraad

Gillmore Hoefdraad Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De verdere behandeling van de strafzaak van ex-minister Gillmore Hoefdraad is verschoven naar 5 november. Het Hof van Justitie (HvJ) zou donderdag een uitspraak doen. De reden van het maandenlange uitstel is niet duidelijk. De Ware Tijd heeft wel vernomen dat er bij het HvJ en de rechterijke macht "bijzondere onvoorziene omstandigheden" zijn opgeworpen.

Het Openbaar Ministerie (OM) had tegen de ex-bewindsman een gevangenisstraf van twaalf jaar geëist en een geldboete van SRD 500.000, ofwel nog één jaar celstraf. Als de verschuiving van de strafzaak iets te maken heeft met het feit dat de hogerberoepszaak van Hoefdraad tegen zijn in staat van beschuldigingstelling nog in behandeling is, is niet duidelijk. Eerder heeft zijn advocaat Irene Lalji gesteld dat wanneer in die hogerberoepszaak blijkt dat de in staat van beschuldigingstelling van haar cliënt onterecht zou zijn, de strafzaak geen 'case' meer zou mogen zijn voor het OM.

Op 29 juli zouden alle rechtsprocessen in deze spraakmakende zaak rond de Centrale Bank van Suriname in behandeling worden genomen. Vernomen wordt dat op die dag er geen zittingen meer plaatsvinden. De verdere behandeling van de zaak van ex-governor Robert van Trikt en zijn zakenpartner Ashween Angnoe is verschoven naar 12 augustus.

In die zaak heeft de kantonrechter het OM geweigerd een wijziging aan te brengen in de oorspronkelijke dagvaarding. Die wijziging zou zijn dat Van Trikt ook nog ervan wordt beschuldigd deel te hebben genomen aan een criminele organisatie. Bronnen vermelden dat wanneer in augustus deze zaak wordt voortgezet, de rechter het OM wel in de gelegenheid zal stellen te komen met een nieuwe dagvaarding waarin deze tenlastelegging wel is opgenomen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina