Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Gespleten regering

COMMENTAAR: Gespleten regering

24/07/2021 12:00

COMMENTAAR: Gespleten regering

 

HET IS ALSOF deze regering, voor een groot deel gevormd door partijen die in het vorige parlement de oppositie uitmaakten, een gespleten-persoonlijkheidsstoornis heeft. Eén kant van de persoonlijkheid werd getoond vóór de verkiezingen en met de andere kant mag de samenleving het nu mee doen.

Het was 28 augustus 2018 toen de oppositie - dus een groot deel van de huidige regeringspartijen - stemde tegen de invoering van de Wegenbelasting. De reden was: 'het zou een kostenverhogende maatregel zijn, die het volk niet erbij kon hebben aangezien de governmenttake ook al was aangepast met een verhoogde brandstofprijs tot gevolg'.

Nu, drie jaar verder, met een devaluatie van de SRD van ruim 200 procent van SRD 7,35 naar SRD 14,09 en nu naar SRD 21 voor één US dollar. Met een benzineprijs die in een jaar tijd met 100 procent is toegenomen en een toename van de winkelprijzen met meer dan 100 procent, is de regering van mening dat het volk meer dan 300 procent meer kan betalen voor de keuring en herkeuring van de voertuigen.

De reden daartoe is al helemaal mooi: 'voor het verhogen van de verkeersveiligheid'. Hoe bestaat het dat deze regering in één land woont met de rest van het volk? Iedereen kent wel iemand die met een auto rondrijdt die niet is gekeurd. En dat doen mensen vaak niet alleen omdat ze het geld niet hebben om te keuren, maar ook omdat het veel geld kost om de auto gereed te maken voor een vlekkeloze keuring.

Terloops wordt ook vermeld dat een deel van de inkomsten gaan naar de Stichting Herkeuringen Motorrij- en voertuigen Suriname (SHMS). De afdracht is nu 10 procent en wordt verhoogd naar 35 procent, ook omdat de bemensing van de SHMS van drie naar tien personen gaat. De vraag is waarom? Heeft de stichting aangetoond werkelijk meer mensen nodig te hebben dan het nu heeft? Of heeft de voorzitter van het bestuur Leo Brunswijk daar wat mee te maken? Zijn het banen die worden gecreëerd voor partijleden?

Net als verhoging van de stroomtarieven schijnt ook hier weer een maatregel te worden doorgevoerd om de staat in de gelegenheid te stellen de inkomsten enorm te verhogen zonder dat heel duidelijk is wat er met het geld zal gebeuren. Alsof dat niet genoeg is staat de burger ook een wampremieverhoging te wachten die kennelijk fors zal uitpakken.

Als ware politici vertellen de verzekeringsmaatschappijen met gladde tong dat de vergoeding bij een aanrijding nu meer kostendekkend kan zijn. Dit terwijl geen van deze maatschappijen verlies heeft geleden en dus prima uitkomt met de veiligheidskleppen die ze al hebben ingebouwd om de schade niet in hun nadeel te laten zijn. Naar verluidt wordt ook nog dezelfde wegenbelasting, waar tegen in 2018 was gestemd, alsnog doorgevoerd later dit jaar. Gespletener kan het niet.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina