Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Aryan Da Silva wint fotowedstrijd met 'uitgedroogde logo logo'

Aryan Da Silva wint fotowedstrijd met 'uitgedroogde logo logo'

24/07/2021 08:06 - Audry Wajwakana

Aryan Da Silva wint fotowedstrijd met 'uitgedroogde logo logo'

Foto: FB 597 Photography  

PARAMARIBO - Aryan da Silva is winnaar geworden van een online fotowedstrijd over klimaatverandering. Hij maakte een foto van 'uitgedroogde' logo logo die voor de deur van zijn huis lagen nadat het water was weggetrokken. Als hoofdprijs kreeg hij een Canon-camera, gesponsord door het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP).

Da Silva heeft in mei geparticipeerd in de eerste fotografieworkshop 'Zie de wereld door jouw fotolens'. Hij is blij dat hij heeft meegedaan. "Eén van de zaken die ik heb geleerd is dat je handen niet mogen trillen als je je camera vasthoudt om foto's te maken en dat je een doel moet hebben. Dus niet zomaar er op los klikken", zegt hij.

De opdracht tijdens de workshop was de waterproblematiek in Paramaribo vast te leggen. De +597 Photography Foundation heeft in samenwerking met Villa Zapakara voor zo een activiteit gekozen om dit probleem door en voor kinderen zichtbaar te maken. Dakaya Lenz van Villa Zapakara en Chantal Kartaram van +597 Photography zijn tevreden met het pilot en geven aan dat er een vervolg komt.

Na de workshop hebben de kinderen zich opgegeven voor de online fotowedstrijd. De winnende foto is met elf andere, geschoten door kinderen, vrijdag toegevoegd aan 'de muur van het professor Naipal-waterpark in de Sranan Krakti-tentoonstelling. Straten die blank staan, de bushalte aan de Waterkant, die na een regenbui of springvloed in een meer verandert, een fietser die in een ondergelopen straat loopt, waarbij het water tot kniehoogte rijkt en de uitgedroogde logo logo (aal) op modderige straattegels zijn enkele van de foto's die in de tentoonstelling zijn opgenomen.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina