Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Sport en succes onlosmakelijk verbonden met elkaar'

'Sport en succes onlosmakelijk verbonden met elkaar'

23/07/2021 10:01 - Sharon Singh

'Sport en succes onlosmakelijk verbonden met elkaar'

 

PARAMARIBO - Rajiv Makhanlal heeft drie jaar geleden zijn baan als senior manager bij een bank opgezegd om in de fitnesswereld te stappen. Hij werd voor gek verklaard, maar was vastberaden om mensen te helpen in het bewandelen van een gezonde levensstijl. "Ik ben met twee mensen begonnen, tegenwoordig bestaat mijn klantenbestand uit zeshonderd man", klinkt hij trots.

Makhanlal zegt naar iets anders te hebben gekeken, omdat hij geen uitdaging meer zag in zijn baan bij de bank. Dat hij in de fitnesswereld belandde, is niet geheel vreemd. Vanaf het moment dat hij tien kilogram afviel, besloot hij vast te houden aan een gezonde levensstijl. En niet zonder voordelen. "Als je goed in je vel zit, ben je zelfverzekerd en gemotiveerd. Ik denk dat sport en succes onlosmakelijk verbonden zijn met elkaar."

Makhanlal zegt dat die combinatie er niet alleen voor zorgt dat het lichaam sterk wordt gehouden, er wordt discipline gekweekt, er is sprake van competitie, strategie en tegenslagen.­ Verder ontstaat er door het sporten een positieve vibe wat volgens hem ook het ondernemen ten goede komt. Bovendien wordt het doorzettingsvermogen gestimuleerd. Deze positieve state of mind is waarop Warrior Fit Movement haar ideologie heeft gebaseerd. "Wij werken aan je mindset middels fitnesstrainingen."

Daarom is de coach tevreden dat de sportscholen nu open mogen. Alleen is de lockdowntijd killing vooral voor de werkende klasse. "Het grootste deel van onze klanten zit tot half vijf aan het werk, dus een training volgen om vijf uur lukt ze niet. Als je, je kinderen ook nog vόόr de training ergens moet afzetten, is het logischerwijs dat je het niet zal redden." Als oplossing koos Makhanlal voor onlinelessen.

De coach pleit voor het verruimen van de lockdowntijd of het helemaal op te heffen. Hij deelt de mening dat mensen niet over zo een lange periode in lockdown kunnen worden gehouden. "Er wordt alleen gekeken naar de economie en de gezondheidszorg, terwijl er een groter gevaar op komst is: een sociale crisis. Gelijk na je werk thuis komen in een situatie waar je misschien een abusive partner hebt of in een huis woont met twaalf anderen. Men zoekt hun toevlucht in sport en fitness. Het is een therapie voor hen, omdat ze daarvan peace of mind krijgen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina