Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Duurzame ontwikkeling heilig voor Gonini People's Party

Duurzame ontwikkeling heilig voor Gonini People's Party

22/07/2021 05:54 - Van onze redactie

Duurzame ontwikkeling heilig voor Gonini People's Party

 

PARAMARIBO - Met als missie "duurzame sociaal-economische ontwikkeling van Suriname gecentreerd rond een sterke focus op de groei van onze mensen" is de Gonini People's Party (GPP), Surinames nieuwste politieke partij, opgericht. Siegfried Jalink is de voorzitter en Rudy Ardjoen de secretaris.

"Met de oprichting van de partij hebben wij een belangrijke stap gezet. Nu zullen we al onze inspanningen en middelen inzetten om een goede en solide basis op te bouwen van waaruit we kunnen zorgen voor een levensvatbare en robuuste GPP in de toekomst", aldus Jalink in een persbericht.

De partij stelt dat de opleidingsachtergrond, competenties en maatschappelijke betrokkenheid van de bestuursleden grondig zijn gescreend. Blijk van uitmuntend leiderschap en integriteit zijn andere cruciale criteria. "GPP wil ervoor zorgdragen dat haar bestuursleden de juiste mensen zijn met het hart op de juiste plaats en waakzaam blijven voor de taak terwijl ze samenwerken om het gemeenschappelijke doel van duurzame ontwikkeling van Suriname te bereiken", aldus Jalink.

Als aandachtsgebieden heeft GPP geïdentificeerd economische en sociale ontwikkeling, interne betrekkingen en partnerschap, huisvesting en ondernemerschap. Deze vijf punten worden door de partij gezien als "essentiële componenten van duurzame ontwikkeling voor het land". Er zijn mijlpalen voor de korte en lange termijn ontwikkeld als onderdeel van de algemene strategie. De komende periode zal de GPP de meest urgente problemen, waarmee de samenleving wordt geconfronteerd, inventariseren.

Aangegeven wordt dat het strategisch sociaal-economische ontwikkelingsplan van de GPP garant staat voor een open en toegankelijke strategie voor alle Surinamers vanuit elke hoek, etniciteit, religie of levenswandel. De partij heeft de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties in haar strategie en sociaal-economisch ontwikkelingsplan opgenomen. In de nabije toekomst zullen er leden worden geworven en partijstructuren worden opgezet.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina