Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Lelijk winnen is beter dan mooi verliezen'

'Lelijk winnen is beter dan mooi verliezen'

21/07/2021 16:08 - Marinio Balsemhof

Gleofilo Vlijter zette zijn scoringsdrift voort en pakte twee van Surinames drie goals in de Gold Cup.

Gleofilo Vlijter zette zijn scoringsdrift voort en pakte twee van Surinames drie goals in de Gold Cup. Foto: Concacaf  

PARAMARIBO - Suriname speelde tegen Guadeloupe misschien minder mooi dan tegen Costa Rica, maar dat neemt bondscoach Dean Gorré voor lief. "Lelijk winnen is beter dan mooi verliezen", vergelijkt hij de twee ontmoetingen in de Concacaf Gold Cup met elkaar. Natio verloor vrijdag met 1-2 van Costa Rica, maar sloot de groepsfase af met een 2-1 winst op Guadeloupe.

Die 'lelijke' overwinning van dinsdag zorgde ervoor dat Suriname niet zonder punten huiswaarts keert. De Gold Cup is met de wedstrijd van dinsdag wel voorbij voor Suriname, wat betekent dat de doelstelling - kwalificatie voor de knock-outfase - ook in dit toernooi niet is gehaald. Maar na de eerste overwinning ooit in de huidige vorm van dit landentoernooi zijn er wel punten om aan vast te houden.

Zowel Gorré, de neven Gleofilo Vlijter en Nigel Hasselbaink, die verantwoordelijk waren voor de twee goals tegen Guadeloupe, als Dion Malone spraken van een "historische overwinning die erg belangrijk is in het proces waarin Natio verkeert". Matchwinner Hasselbaink is er zeker van dat eenieder die de nationale selectie heeft ondersteund trots is op deze overwinning.

De winst geeft daarnaast een boost om door te gaan met het project van diasporaspelers. Vlijter vindt dat er flink moet worden geëvalueerd en lering moet worden getrokken uit deze deelname. "Er moet hard worden gewerkt om tijdens de Nations League van volgend jaar een goede beurt te maken, zodat we ons weer kwalificeren voor de volgende editie van de Gold Cup."

Suriname opende de groepsfase op 12 juli met een verlies tegen Jamaica (0-2). Vier dagen later tegen Costa Rica bracht Vlijter Suriname nog op 1-0 in de 52ste minuut, maar door snelle goals van Joël Campbell (58') en Celso Borges (59') verloor Natio en was het team uitgeschakeld.

Tegen Guadeloupe, dat eveneens de voorgaande twee duels had verloren, stond er dus prestige op het spel. Ook in de slotpartij opende Vlijter (14') de score. Met zijn goal verwierf hij zelfs een achtste plek in ESPN Top 10 Plays van 20 juli (https://www.youtube.com/watch?v=Fd6lPKPqZ5k). Zes minuten verder maakte Matthias Pheaton in vrijstaande positie de 1-1. Elf minuten vóór het einde rondde Hasselbaink een prachtige aanval af en schonk hij Suriname de overwinning.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina