Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Boskalis start binnenkort met baggerproject

Boskalis start binnenkort met baggerproject

21/07/2021 08:08 - Gilliamo Orban

Boskalis start binnenkort met baggerproject

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De Nederlandse baggermaatschappij Boskalis zal mogelijk volgende week een aanvang maken met het uitbaggeren van de Surinamerivier. Vooral voor grote schepen is het uitdiepen van de rivier een must.

In 2019 had China Harbour Engineering Company (CHEC) de gunning van het baggerproject gekregen. Kort nadat het bedrijf in maart 2020 was gestart met werkzaamheden, moesten deze vanwege betalingsproblemen worden gestaakt. Aangezien de staat zich niet heeft gehouden aan de betalingsafpraken, is de boete opgelopen tot tien miljoen Amerkaanse dollar. "De boete zal als schuld worden afgelost, maar ik heb nog geen idee wanneer we met het aflossen beginnen", zegt Riad Nurmohamed, minister van Openbare Werken, tegen de Ware Tijd.

Zes bedrijven, vijf internationale ondernemingen en een lokale contractor, hebben zich in november 2020 ingeschreven voor het baggeren van de rivier. Het project is begroot op 56 miljoen US dollar. "Alle aanbieders waren technisch goed en er is gekozen voor de goedkoopste bieder", verklaart Nurmohamed de keus het Nederlandse Boskalis het werk te gunnen.

Hij legt uit dat het uitbaggeren van de Surinamerivier zeer belangrijk is voor de scheepvaartsector. "Daar is er geen discussie over", benadrukt de minister. Vooral door de offschore ontwikkelingen moet Suriname in staat zijn om grotere schepen binnen te halen en deze moeten te allen tijde geaccommodeerd kunnen worden. Volgens de bewindsman zullen deze activiteiten de economie een boost geven.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina