Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Opnieuw aanhoudingen op verdenking mensensmokkel

Opnieuw aanhoudingen op verdenking mensensmokkel

20/07/2021 21:33 - Van onze redactie

Opnieuw aanhoudingen op verdenking mensensmokkel

 

PARAMARIBO - Voor de derde keer deze maand zijn er in district Nickerie burgers aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Op 6, 13 en 15 juli werden samen vijf personen, inclusief een vrouw, gearresteerd. In juni werden ook al twee mannen in verzekering gesteld voor hetzelfde vergrijp.

De voorlichtingsafdeling van het Korps Politie Suriname heeft dinsdag de jongste arrestatie bekendgemaakt. Het gaat om S.A. en A.R, 26 om 27 jaar, die op 15 juli door het Regio Bijstandsteam West op het Lachmonproject werden ingerekend op verdenking van mensensmokkel cq deelneming aan een criminele organisatie.

Tijdens controlewerkzaamheden werd het voertuig, dat door A.R. werd bestuurd, tot stoppen gesommeerd. In de auto zaten verder S.A. en drie Guyanezen, die naar hun paspoort werden gevraagd. Toen de wetsdienaar A.R. vroeg om de wagen beter te parkeren reed hij met hoge snelheid weg.

Na een zoekactie door de RBT'ers werden A.R. en S.A. later op de dag met het voertuig in het Lachmonproject achterhaald. Van de drie Guyanezen, die illegaal in het land bleken te zijn, ontbrak elk spoor. A.R. verklaarde dat ze bij de openbare markt van Nickerie waren afgezet. Het verhaal van A.R. en S.A. strookte niet met elkaar.

Twee dagen daarvoor had de politie van Nickerie de 62-jarige boothouder B.D. en de taxichauffeur M.A. (31) ingerekend op verdenking van mensensmokkel. De illegale Guyanezen die in hun gezelschap waren - C.N. (23) en C.D. (21) - zijn aangehouden omdat ze vermoedelijk de Vreemdelingenwet hebben overtreden.

Tijdens surveillance van de politie van Corantijn tijdens de lockdown aan de Parsram Soekhoeweg, die bekendstaat als één van de veelgebruikte routes voor illegale praktijken, zagen de agenten een auto op de weg keren en wegrijden. De politie zette de achtervolging in.

De auto, die werd bestuurd door M.A., een bekende van de politie, stopte bij het huis van de boothouder. Het bleek dat de Guyanezen vanuit de Nannisluis illegaal de oversteek zouden doen naar hun land. B.D. en M.A. zijn in verzekering gesteld. C.N. en C.D. zijn, in afwachting op hun uitzetting, in vreemdelingenbewaring opgehouden.

Op 6 juli werd de 22-jarige buitenlander T.A. door de Bikersunit West aangehouden. De vrouw kwam in beeld tijdens een mensenhandel- en -smokkelzaak van Nickerie. Zij werd overgedragen aan Trafficking in Persons (TIP). In deze zaak werden op 18 en 22 juni A.B. en S.R. ingerekend.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen