Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Mellow Love, het communicatie boegbeeld

Mellow Love, het communicatie boegbeeld

18/07/2021 16:04 - Shanavon Arsomedjo

Mellow Love is met zijn nieuwste song '90's Babies' deels overgestapt van spoken word naar rap.

Mellow Love is met zijn nieuwste song '90's Babies' deels overgestapt van spoken word naar rap.  

PARAMARIBO - Communicatie is heel erg belangrijk en begint al tussen ouders en hun kinderen. Vaak wordt dit onderschat, totdat duidelijk wordt wat voor effect het heeft op het kind. Jason Edenburg aka Mellow Love een zanger met een Saramaccaanse achtergrond, die intussen in Nederland woont, heeft een maand geleden zijn eerste muziekproductie daar uitgebracht. Hij woont er intussen al tien maanden.

Zijn '90's Babies' klinkt helemaal anders dan wat zijn fans van hem gewend zijn. De spoken word artiest is een nieuwe uitdaging aangegaan, want met dit lied zet hij zijn eerste stap richting een rap carrière. De tekst heeft hij binnen een dag geschreven en de dag erop is het nummer opgenomen.

Het is een speciale song voor hem. "Het gaat over de dingen die mijn generatie zichzelf had moeten aanleren, zoals praten over gevoelens en de problemen bespreken die jaren later effect hebben op jouw mentale gezondheid en zo ook onze ouders helpen dat te realiseren."

Het idee om dit onderwerp te bezingen, komt door zijn verleden. "Het lied gaat over mijn beeld van de miscommunicatie tussen mijn generatie en die van mijn vader. Ook gaat het over de goede dingen die ik mee heb genomen van hem en ook de minder goede dingen, zoals de mindset dat mannen niet mogen huilen. Nu hebben we het een stuk beter, maar het heeft heel veel tijd gekost, voordat we zover zijn gekomen en er is nog veel werk aan de winkel."

 

Samenwerking

Mellow Love wil met dit nummer een boodschap meegeven: Neem het mensen die ooit emotioneel gekwetst zijn door hun ouders, omdat zij niet op de juiste manier met hun kinderen hebben gecommuniceerd, niet kwalijk. Zij wisten ook niet beter. "Wij zijn in een generatie waar wij hen dat kunnen leren en we vrij over gevoelens kunnen praten. En zo kunnen we zorgen voor meer aandacht voor mentale stress en emotionele gezondheid voor de generaties na ons", zegt hij.

Om de track sterker te maken, heeft hij samengewerkt met de producenten Kream en Brohlin en de zangeres Aisha. De artiest heeft Brohlin leren kennen via zijn vriendin, die vaker zei dat hij de stijl van de producent leuk zou vinden, omdat die ook lofi hip hop muziek maakt, een genre waar Mellow Love een fan van is. "Niet lang na 'Paradox Paradise' gehoord te hebben, stuurde ik hem een bericht voor samenwerking. Het lukte ons niet direct, maar nadat ik was verhuisd naar Nederland hebben we kunnen linken."

De samenwerking met Aisha is begonnen nadat zij een gedicht van hem had gezien op Instagram en hem een bericht voor een feature, stuurde waarmee hij instemde omdat hij haar een "geweldig artiest" vindt. De eerste keer werken met haar en Kream was zo leuk dat Mellow Love niet weg wilde. "Ik kreeg het gevoel alsofik alles kon doen in hun studio. Dus heb ik gevraagd naar een tweede afspraak. Ze stemden in en de dag vóór mijn studio-afspraak heb ik '90's Babies' geschreven."

 

Overstap

Met '90's Babies' is Mellow Love deels overgestapt van spoken word naar rap. Dit wilde hij al lang proberen, maar hij vreesde dat hij vreemd zou klinken, vooral ook omdat hij niet wist welke richting hij op wilde met rap. Hij is hiermee uit zijn comfortzone gestapt . "Ik was altijd van plan over te stappen maar als tiener vroeg ik me af waarom de woorden van Tupac, Nas, Biggie, Jay Z en nog veel meer zo blijvend zijn. Uiteindelijk kwam ik er achter dat zij allemaal zijn gestart met de roots van rap, dus poetry. Van daaruit stapten zij langzaam over naar rap, maar dan met hun eigen stijl en flow."

Dus toen Mellow Love achttien werd, heeft hij zichzelf beloofd dat hij niet zou rappen voordat hij poetry onder de knie en zijn eigen stijl gecreëerd zou hebben. Toen hij met Aisha en Kream begon te werken, kreeg hij de moed om eindelijk over te stappen. De stijl van Brohlin heeft hem ook geholpen zijn weg te vinden. De artiest benadrukt dat dit niet betekent dat hij geen spoken word meer zal doen. Het zal er altijd zijn, maar niet zoveel meer als vroeger.

 

Meer mogelijkheden

De artiest vindt muziek maken in Nederland heel aangenaam. "Ik hoef niet veel uit te leggen en zo ver ik het heb ervaren, is iedereen serieuzer. Daarmee zeg ik niet dat Surinamers dat niet hebben, maar ik zou liegen als ik zei dat het serieuze bij hen niet moeilijk te vinden is."

De artiest duikt nu vaker de studio in om te experimenteren met zijn rap journey. En nu hij samenwerkt met 'Dexters Lab', het label van met Aisha en Kreams, kan hij veel meer studio-opnames maken en zullen er vaker songs uitkomen. Binnenkort verzorgt hij ook dichterslessen op middelbare scholen in Nederland, in samenwerking met de organisatie 'De Schooldichter'.

Zich vestigen in Nederland was een lang gekoesterde wens. Hij deed dat niet alleen voor de liefde, maar vooral ook om te studeren en voor de muziek. "Ik wil de wereld zien en zoveel mogelijk opverschillende plekken wonen. Hoewel ik ook van Suriname hou, wist ik al vanaf ik heel jonge leeftijd was dat mijn muziek in mijn geboorteland niet zo makkelijk beluisterd zou worden. De Surinaamse muziekindustrie is niet groot genoeg voor hiphop." De artiest zegt dat hiphop over het algemeen niet het meest dominerende genre in het land is, laat staan de andere vormen van hiphop, zoals Lo-fi Hip Hop, waar hij nu mee bezig is.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina