Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Dean en de magische bal' ode aan Natio

'Dean en de magische bal' ode aan Natio

17/07/2021 05:50 - Shanavon Arsomedjo

'Dean en de magische bal' ode aan Natio

 

PARAMARIBO - 'Dean en de magische bal' is de titel van het verhaal dat bibliotheek The Hub in verhaalvorm heeft uitgebracht. Het verhaal is geïnspireerd door de Surinaamse Voetbalbond, het nationaal elftal en bondscoach Dean Gorré, vertelt Anouska Blanca, voorzitter van The Community Hub.

Het managementteam kwam bij elkaar om te brainstormen over hoe het kon bijdragen aan het supporten van Natio. "Toen één van de leden met het voorstel kwam een boek te schrijven, is dat gewoon gedaan. Er werden ideeën met elkaar gedeeld en een verhaallijn bepaald. We hebben met de verbeeldingswereld van jongeren gewerkt en ze laten zien dat je je droom kan realiseren als je maar gelooft en eraan werkt … net als Dean."

Het boek is tegelijkertijd ook om de jongeren van Flora moed in te spreken om in zichzelf te geloven. Dat is ook de reden geweest waarom het niet gewoon bij een leuke schrijfsessie is gebleven, maar er een boek van is gemaakt. "Met dit kinderboek willen wij van The Community Hub dezelfde passie opwekken in kinderen en helpen vastleggen dat dromen kunnen blijven voortbestaan, zolang je blijft geloven."

De lancering van 'Dean en de magische bal' vond plaats in de Verenigde Staten, waarbij het boek namens The Hub werd overgedragen aan Gorré. Hij is momenteel met Natio in de VS in verband met de Concacaf Gold Cup. "Ik ben sprakeloos", zei de bondscoach tijdens 'The Natio Dream Journal'. Hij was zeer ontroerd met het gebaar. "Door dit boek te kopen, toon je niet alleen liefde voor Natio, maar ondersteun je ook het gemeenschapswerk van The Community Hub", aldus Blanca.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina