Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Actiegroep' RGD krabbelt terug

'Actiegroep' RGD krabbelt terug

17/07/2021 10:04 - Aidy Pinas-Agodeba

Robby Naarendorp (rood shirt) eist publieke verontschuldigingen van de RGD-actiegroep.

Robby Naarendorp (rood shirt) eist publieke verontschuldigingen van de RGD-actiegroep.  

PARAMARIBO - Robby Naarendorp, voorzitter van de personeelsbond bij de Regionale Gezondheidsdienst, zegt dat medewerkers die begin van deze week om zijn hoofd riepen, zijn misleid. "De mensen hebben getekend om te protesteren voor andere punten en niet om vervanging van het bestuur", stelt hij tegenover de Ware Tijd.

Intussen zijn het bestuur en vertegenwoordigers van de 'actiegroep' om de tafel gegaan en is bepaald dat er publieke verontschuldigingen volgen. Volgens Naarendorp is dat het beste voor herstel van zijn goede naam en eer. Dit is het laatste wat hij verwacht heeft nu hij tegen het einde van zijn carrière zit, zegt hij. Ondanks de smaad blijft hij heel kalm en wacht hij het verloop van de zaak rustig af.

Op een algemene ledenvergadering is het kiezen van een nieuw bestuur besproken. De leden hebben, zegt Naarendorp, te kennen gegeven geen moeite te hebben met het huidige bestuur onder zijn leiding. Ook zijn ze tevreden met de resultaten die het bestuur heeft bereikt in de voorbije periode. De bondsvoorzitter noemt de overeenkomst over de lumpsum en eenmalige uitkering "een redelijk goede deal".

Naarendorp zegt dat dit een les moet zijn voor de samenleving. "Je moet je handtekening nooit op een blanco blaadje plaatsen. Je moet de tekst eerst hebben gezien." Volgens hem stonden leden verbaast over de inhoud van de brief. Hij wenst verder op te merken dat er een klein groepje is dat onrust probeert te zaaien in de verschillende bonden. Naarendorp, die voorzitter is van de bonden bij RGD, Diakonessenhuis en Sint Vincentius Ziekenhuis, roept werknemers op om waakzaam te zijn en misleiding te voorkomen.

Ook bij Diakonessenhuis stond er een actiegroep op, waarin zelfs bestuursleden van de Bond Personeel Diakonessen Ziekenhuis zaten. Partijen hebben elkaar gevonden en de bond heeft vrijdag de actiegroep ondersteund toen die een petitie overhandigde aan vicepresident Ronnie Brunswijk.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina