Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • U23-volleyballers zonder winst terug

U23-volleyballers zonder winst terug

16/07/2021 17:41 - John Zaalman

Quincy Kruydenhof (14) van Suriname probeert een aanval van Jose Vazquez van Panama onschadelijk te maken.

Quincy Kruydenhof (14) van Suriname probeert een aanval van Jose Vazquez van Panama onschadelijk te maken. Foto: Norceca  

PARAMARIBO - Suriname heeft ook zijn laatste partij verloren in Santo Domingo. Panama was vrijdagmiddag in de strijd om de vijfde plaats in het U23-kwalificatietoernooi van de junior Pan-Amerikaanse Spelen met 3-0 (25-21, 25-17, 25-17) te sterk. Suriname eindigt daardoor op de zesde, laatste plaats.

De openingsset van vrijdag was de beste van het heel toernooi voor de U23-spelers. In de basis stonden Avery Molijn, Quincy Kruydenhof, Bruce Nalam, Orlando van Aaron, Jamal Alimoenadi en Jonovan Wijngaarde.

In de tweede set, met onder anderen Dean Kasdi en Anferney Schmeltz in het veld, stond Suriname zelfs met 9-7 voor. Daarna stond het nog vijf keer gelijk voordat Panama bij 13-13 overnam en niet meer achterom keek.

De winnaar nam in de derde periode vanaf het begin de leiding. Molijn scoorde vijf keer voor Suriname en had ook een blok. Kruydenhof stopte vier ballen bij het net en scoorde uit één aanval.

De nationale selectie opende het evenement maandag met een reglementaire zege op Cuba, dat zich op het laatste moment had teruggetrokken. Favoriet Mexico (25-13, 25-10, 25-8) en Puerto Rico (25-13, 25-9, 25-11) stuurden de nationale ploeg op dinsdag en woensdag in straight sets terug.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina