Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sergio Gentle had overwinning Politie Sportcentrale verwacht

Sergio Gentle had overwinning Politie Sportcentrale verwacht

16/07/2021 23:17 - Jason Pinas

Sergio Gentle had overwinning Politie Sportcentrale verwacht

Sergio Gentle is de nieuwbakken voorzitter van de Politie Sportcentrale. Foto: Jason Pinas  

PARAMARIBO - Hoofdinspecteur Sergio Gentle is vrijdagavond gekozen tot de nieuwe voorzitter van de Politie Sportcentrale. Hij neemt over van Mielando Atompai. Gentle heeft met een grandioos verschil gewonnen van de overige kandidaten. Hij behaalde een totale score van 674 stemmen. Terwijl Maryll Chotesing en Milton Kensmil bleven steken op respectievelijk 352 om 158 stemmen. Regillio Kirton was goed voor 110 en Lothar voor 52 stemmen.

"Ik had dit zeker wel verwacht als we kijken naar wat de Vernieuwingsbeweging heeft gedaan als Surinaamse Politiebond. Het is eigenlijk ongekend wat er is gebeurd", zei de nieuwbakken voorzitter kort nadat hij was gekozen. Hij onderstreepte dat de strategie van zijn voorganger zodanig was dat landelijk een aantal sportfaciliteiten speciaal zijn ingezet voor de politieambtenaren. "Atompai heeft het niet onverdienstelijk gedaan in de afgelopen vijf jaar."

Gentle zegt dat hij graag wil gaan voor verbetering en vergroten van de verschillende accommodaties. Hij noemt als voorbeeld afmaken van een zwembad en de sporthal bij de Politieacademie. "We gaan een behoefte-onderzoek doen, want er zijn ook andere takken van sport die mensen willen gaan beoefenen in de organisatie."

Hij wil zich ook sterk maken voor een kinderopvang op het terrein zodat vrouwelijke agenten de gelegenheid krijgen om ook te sporten. "Ook in de districten willen we uitkijken naar de accommodaties zodat de vrouwen met een gerust hart hun kinderen kunnen achterlaten om te gaan sporten. Maar we willen ook aangepaste sportoefeningen voor mensen die een ongeluk hebben gehad."

Een ander punt dat in zijn beleidsprogramma zit, is vergroten van de verdiencapaciteit van de sportcentrale. "We hebben goede afspraken lopen met de Nederlandse Politiebond. Er zijn een aantal projecten die in voorbereiding zijn. We hebben een projectpot van ongeveer vier miljoen euro dus we moeten even kijken hoe we dat kunnen inzetten voor onze leden."

De verschillende beschuldigingen van malversaties die in aanloop naar de verkiezingen aan het adres van Gentle zijn geuit, nam hij met een korreltje zout. "Ik ga mezelf niet verlagen naar hun niveau. Wij van de Vernieuwingsbeweging zijn nooit aangehouden door de politie voor malversaties. Ik weet niet of we dat kunnen zeggen van al de mensen die ons beschuldigen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina