Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schilderij 'Attack' in Caribische Biënnale

Schilderij 'Attack' geselecteerd voor eerste Caribische Biënnale

15/07/2021 14:07 - Audry Wajwakana

Schilderij 'Attack' geselecteerd voor eerste Caribische Biënnale

 

PARAMARIBO - "Als kunstenaar kan ik me meten met de regio", reageert Robbert Enfield blij tegenover de Ware Tijd. Zijn schilderij 'Attack' heeft een halvefinaleplek gekregen in de eerste Caribische Biënnale van het Animae Caribe Animation and New Media Festival 2021.

Hiermee vertegenwoordigt Enfield Suriname samen met elf andere kunstenaars uit elf landen uit het Caribisch Gebied in de virtuele expositie. Het heugelijke nieuws ontving de kunstenaar afgelopen week. Zijn uitverkiezing ervaart hij als een nieuwe mijlpaal.

Voor Enfield is het de eerste keer dat hij aan zo een grootschalige kunstexpositie deelneemt. Wat deze tentoonstelling interessant maakt, is dat hij een week lang in contact is geweest met andere kunstenaars om over kunst, klimaatverandering en het hoofdthema van de biënnale 'Statelessnes' in discussie te gaan.

De regionale biënnale wordt voor het eerst georganiseerd door Animae Caribe (Trinidad en Tobago) als onderdeel van het festival dat van 28 tot 31 oktober wordt gehouden op Barbados. Behalve een kunstwerk rond dit thema vervaardigen konden de kunstenaars met elkaar virtueel in discussie gaan over het onderwerp en kunst.

De biënnale is in april van start gegaan met een voorronde van 25 kunstenaars. Voor de halvefinale zijn twaalf uit twaalf landen geselecteerd. Op 16 juli worden de werken van deze deelnemers via Zoom weer door curatoren beoordeeld. Voor de finale is een prijs van vijfduizend US dollar door de Caribbean Development Bank ter beschikking gesteld. De virtuele tentoonstelling is al te zien op de website van Animae Caribe.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina