Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NDP neemt sociaal en economisch beleid regering op de korrel

NDP neemt sociaal en economisch beleid regering op de korrel

14/07/2021 00:00 - Ivan Cairo

NDP-fractieleider Rabin Parmessar (l) en woordvoerder Ricardo Panka bespreken iets tijdens de persconferentie.

NDP-fractieleider Rabin Parmessar (l) en woordvoerder Ricardo Panka bespreken iets tijdens de persconferentie. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De NDP vindt dat het besluit van de regering om de onlangs aangekondigde nieuwe en hogere stroomtarieven door te voeren onmiddellijk moet worden teruggedraaid. Behalve dat de kostprijs te hoog is, is het besluit ook op onjuiste gronden genomen. “Het besluit is in strijd met de letter en vooral de geest van de Energiewet 2016”, zei NDP-fractieleider Rabin Parmessar dinsdag tijdens een persconferentie in partijcentrum Ocer.

Hij en enkele andere fractieleden gingen in op de aangekondigde doorvoering van nieuwe stroomtarieven, uitvoering van het economisch herstelplan van de regering alsook de sociaaleconomische problemen waarmee de samenleving wordt geconfronteerd vanwege het beleid van de regering. Er moet over het stroomtarievenvraagstuk meer transparantie vanuit de regering komen.

Volgens fractieleider en tevens voormalig directeur van de Energiebedrijven Suriname (EBS), Rabin Parmessar is er in 2017 een rapport van Jacobs Consultancy uitgebracht waarin is aangegeven dat verbruikers voor de grote inefficiëntie van de bedrijven die betrokken zijn bij de stroomvoorziening opdraaien. Jacobs Consultancy had de EBS doorgelicht. In dat rapport zou ook zijn vastgelegd dat de EBS een grote schuld bij de overheid heeft. Nu voert de regering volgens hem zaken op die erop duiden dat juist de EBS een grote schuld bij de overheid heeft. De NDP is ook niet blij met het pad waarlangs de regering de economie wenst te herstellen en bepaalde maatregelen die worden getroffen.

In hun presentatie gingen de NDP-fractieleden Melvin Bouva, Jennifer Vreedzaam en Patrick Kensenhuis respectievelijk in op de economische herstelmaatregelen en sociale bescherming, gezondheidszorg en corruptie en het prijsbeleid. Ze gaven aan dat door het beleid dat nu gevoerd wordt door de regering de burger wordt verarmd. Volgens Bouva raakt de maat vol en vroeg hij zich af hoe lang de bevolking nog "tolerant" zal blijven. Vreedzaam hekelde dat er geen middelen beschikbaar worden gesteld voor de gezondheidssector terwijl het land kampt met de zeer ernstige gevolgen van de Covid-19-pandemie. Kensenhuis riep de regering op iets te doen aan de hoge prijzen van basisgoederen en andere producten, omdat deze ondraaglijk zijn geworden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina