Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Recreatie-oorden moeten ook open’

Stuurgroep Para Oorden eist toepassing gelijkheidsbeginsel

10/07/2021 13:05 - Euritha Tjan A Way

Stuurgroep Para Oorden eist toepassing gelijkheidsbeginsel

Het recreatieoord Colakreek is leeg, maar onderhoud gaat door en personeel moet betaald worden. Foto: Collectie Colakreek  

PARAMARIBO - “Het is tof, ik voel me als een sukkel. We hebben overleg gehad met de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en die had beloofd onze punten mee te nemen ter overweging. De oorden roeren zich omdat we vrijdag hoorden dat de horeca open mag en wij niet open mogen.” De stemkleur van Sherida Mormon, directeur van Mets Travel en Tours die uitbater is van Colakreek in het district Para, verraadt haar irritatie.

De Stuurgroep Para Oorden heeft vrijdag een brief gericht aan de de minister van TCT Albert Jubithana met als onderwerp 'openstelling oorden'. Daarin stelt de groep dat gelet op het gelijkheidsbeginsel, de recreatieoorden ook meteen opengesteld moeten worden.

'De recreatieoorden zijn immers veel ruimere openlucht locaties waarbij bewezen is dat kans op besmettingsgevaar miniem is en zeker met de handhaving van de reeds goed gekeurde protocollen voor onze sector. Zoals wij in de meeting van gisteravond hebben aangegeven behoren wij tot één van de eerste sectoren met de door OMT goedgekeurde Covid-19 preventie-protocollen. Wij hebben ons aan de maatregelen gehouden', stelt de organisatie.

Nog meer kwaad bloed werd gezet toen zaterdmorgen bleek dat scholen en kerken ook open kunnen, net als de horeca, maar recreatieoorden niet. "We moeten ook constant concurreren met de prive-oorden in Para die wel open gaan. Niemand kan bij hun optreden. Om hun bestaan te redden willen sommige van onze oorden nu privé-oorden worden. Daar kijkt toch niemand naar."

Mormon is ook geïrriteerd omdat ze vreest personeel dat goed is en dat hart heeft voor de toerismesector elders zijn heil zal zoeken. "Ik moest vorige maand een oproepkracht voor maar een dag betalen. SRD 80! Wat gaat die man de rest van de maand doen? Wat gaat gebeuren in Para als we al deze mensen kwijtraken in de sector." Onderzoek van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven heeft aangetoond dat de toerismesector de meeste klappen heeft gehad van de Covid-19 pandemie in Suriname.-.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina