Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Drie ministers voor werkbezoek naar Nederland

Drie ministers voor werkbezoek naar Nederland

27/06/2021 00:00 - Van onze redactie

Minister Albert Jubithana zal in Nederland onder meer gesprekken voeren met de KLM over ondersteuning van de SLM en samenwerking op de route Paramaribo-Amsterdam.

Minister Albert Jubithana zal in Nederland onder meer gesprekken voeren met de KLM over ondersteuning van de SLM en samenwerking op de route Paramaribo-Amsterdam. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Albert Ramdin, Armand Achaibersing en Albert Jubithana zijn zaterdag naar Nederland vertrokken voor werkbezoek. Volgens de Communicatiedienst Suriname (CDS) is de trip van de drie ministers noodzakelijk "om een aantal puntjes op de i te zetten en de samenwerking die er nu met Nederland is verder te intensiveren". De ministers zijn woensdag terug.

CDS meldt dat de bewindslieden gesprekken zullen voeren met regeringsautoriteiten, ministers en andere hoge functionarissen in Nederland. Onderwerpen van gesprek zijn onder meer de samenwerking tussen beide landen en een aantal lopende internationale zaken, waaronder de onderhandelingen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de steun van Nederland daarbij.

Jubithana (Transport, Communicatie en Toerisme) zal in dialoog gaan met verschillende organisaties en met zijn Nederlandse collega van Verkeer en Waterstaat. Volgens CDS zal worden bekeken wat er nog moet verbeteren in het personenverkeer tussen de twee landen. Op de agenda staan verder gesprekken met de directie van KLM over samenwerking op de Mid-Atlantische route. Ook zal worden bekeken op welke wijze de KLM de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij kan ondersteunen. "De onderhandelingen moeten erin resulteren om SLM niet alleen te behouden, maar ook tot een profitabel en winstgevend bedrijf te maken", aldus CDS.

Achaibersing (Financiën en Planning) en Ramdin (Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking/Bibis) zullen met de minister en deskundige autoriteiten van het Nederlandse ministerie van Financiën van gedachten wisselen over met name het IMF-gebeuren en de meer structurele ondersteuning voor de Belastingdienst en de douane. "Uiteraard wordt er ook gesproken met functionarissen van het internationaal adviesbureau Lazard, die naar Den Haag afreizen om strategische discussies te voeren over het verloop en vervolg van de gesprekken met internationale schuldeisers."

Volgens de CDS zal daarbij op zowel bilateraal als commercieel niveau worden bekeken hoe alles past in het Herstelprogramma 2020-2022 van de regering dat vrijdag door het parlement van Suriname is goedgekeurd. Ook wordt bestudeerd hoe het Herstelprogramma in relatie zal staan tot het programma dat met het IMF moet worden afgerond.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina