Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Manohar promoveert op kindermishandeling

Manohar promoveert op kindermishandeling

16/06/2021 19:58 - Van onze redactie

Maya Manohar (r) is doctor in de juridische wetenschappen.

Maya Manohar (r) is doctor in de juridische wetenschappen. Foto: Anton de Kom Universiteit Suriname  

PARAMARIBO - Maya Manohar is gepromoveerd tot doctor in de juridische wetenschappen. Haar proefschrift was getiteld ‘A legal study on child abuse and neglect in Suriname’.

Ze verrichtte kwalitatief en kwantitatief onderzoek onder 129 respondenten. Ook putte ze uit literatuurstudie. Als belangrijkste aanbeveling is de uitbreiding van het Kinderbeschermingssysteem gedaan met meldpunten kinderbescherming in alle districten en met een kinderombudsman.

De aanleiding voor dit onderzoek waren vooral de hoge cijfers - tussen 71 en 89 procent - van geweld tegen kinderen in de periode 2006 en 2018. Manohar, die op 9 juni promoveerde, onderzocht of Suriname voldoet aan de verplichtingen uit het Internationaal Verdrag Inzake de Rechten van het Kind, dat door de staat is geratificeerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen