Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'De bom gaat ontploffen'

'De bom gaat ontploffen'

08/06/2021 16:56 - Jason Pinas

De politie verspert Woow-voorzitter Michael Sallons de weg tijdens een protestactie van het personeel van Openbare Werken.

De politie verspert Woow-voorzitter Michael Sallons de weg tijdens een protestactie van het personeel van Openbare Werken. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De Werknemersorganisatie van Openbare Werken (Woow) leeft nog altijd op gespannen voet met minister Riad Nurmohamed. Volgens bondsvoorzitter Michael Sallons heeft de bewindsman nog niets gedaan aan het wensenpakket dat na meerdere protestdemonstraties in maart is ingediend. "Op 9 april heeft hij een overlegorgaan geïnstalleerd, maar we zijn nog steeds niet bijeengekomen", houdt Sallons de Ware Tijd voor.

Als actiemodel is vanaf maart dagelijks beraad gekozen. Hoewel de groep actievoerders volgens Sallons vrij groot is, geeft hij toe dat door de huidige Covid-19-situatie het beoogde effect uitblijft. Los van kantoren die voorzien in hoogst essentiële en noodzakelijke dienstverlening zijn alle overheidskantoren tot en met 18 juni gesloten en moet overheidspersoneel, voor zover mogelijk, van huis uit werken en via videoconference of andere media vergaderen/overleggen.

Besloten was dat de werknemers hun werkplaats eerder verlieten, maar door de situatie is het lastig om op die manier druk uit te oefenen op de minister. "Eigenlijk voelt hij het nu niet omdat het hoofdkantoor en andere afdelingen in de districten om twaalf uur sluiten. We kunnen ook niet bijelkaar komen vanwege de Covid-situatie." Sallons geeft aan dat ondanks dit obstakel de eisen nog steeds rechtovereind: Nurmohamed moet alle maatregelen, zoals tuchtstraffen, schorsingen en stopzetting van salarissen, tegen werknemers terugdraaien.

Hij waarschuwt dat zolang dat uitblijft, het beraad niet wordt opgeheven. De bewindsman heeft eerder laten weten dat hij niet zal schromen om afdelingen geheel te sluiten indien de actie te lang duurt. Sallons vindt dat de totale regering de lockdowns misbruikt om de wrokoman niet tegemoet te komen. "Het rest nog maar een paar seconden voordat die bom ontploft, want die lont is al lang aan", waarschuwt de vakbondsman.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina