Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bee: 'Yu o abi fu nyan pkinso bita'

Bee: 'Yu o abi fu nyan pkinso bita'

06/06/2021 00:00 - Van onze redactie

DNA-voorzitter Marinus Bee.

DNA-voorzitter Marinus Bee.  

PARAMARIBO - Marinus Bee, voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), is de zoveelste autoriteit die de samenleving oproept wat geduld te betrachten. “De economie is in een groot gat gevallen en we hebben tijd nodig om uit dat gat te geraken. We vragen daarom een beetje geduld om eruit te komen, maar ook geloof. Zo komen we er samen uit”, zegt hij in gesprek met de afdeling Communicatie van het ministerie van Financiën en Planning.

De parlementsvoorzitter zegt zich bewust te zijn van de problemen die de samenleving dwarszitten. "We weten allemaal hoe het zit met de prijzen in de winkels en de koerssituatie. Maar om die zaken te herstellen, moet de economie hersteld worden. Daarvoor is wat tijd en geloof nodig. Een huis kan je in een dag afbreken, maar je kan het niet in een dag weer bouwen. Dat duurt even."

Bee benadrukt dat met of zonder steun van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de financieel-economische situatie, "wat de afgelopen jaren niet goed is gegaan", zou worden hersteld. "Yu o abi fu nyan pkinso bita om eruit te komen", aldus Bee. De regering moet aan enkele eisen van het IMF voldoen om in aanmerking te komen voor een monetair ondersteuningspakket van 690 miljoen US dollar.

Volgens de communicatieunit is één van de tools om de financieel-economische situatie in Suriname weer gezond te maken het Herstelplan. Het document wordt binnenkort in behandeling genomen door DNA. Velen menen dat het slechts een hamerstuk wordt, omdat het IMF zijn besluit het land te helpen mede heeft gebaseerd op het Herstelplan. Daarom wordt niet verwacht dat er eventueel iets aan de inhoud zal worden gewijzigd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina