Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voorlopige oplossing kapotte weg Jagtlust

Voorlopige oplossing kapotte weg Jagtlust

01/05/2021 16:16 - Jason Pinas

Momenteel wordt er gewerkt aan een tijdelijke oplossing bij het weggespoelde gedeelte van de Thurkowweg.

Momenteel wordt er gewerkt aan een tijdelijke oplossing bij het weggespoelde gedeelte van de Thurkowweg. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - Als voorlopige oplossing voor het weggespoelde gedeelte van de Commissaris Thurkowweg vlakbij plantage Jaglust wordt er een veertigvoetcontainer geplaatst in de enorme krater. "Maar ik wil geen tijdelijke oplossing", reageert districtscommissaris Mohamedshafiek Radjab tegenover de Ware Tijd. Hij pleit voor een structurele aanpak die voor minimaal veertig jaar onderhoudsvrij kan meegaan.

Radjab zegt er alles aan te doen om vandaag nog de container te plaatsen, die als 'duiker' dienst zal doen. Daarmee wordt voorkomen dat de mensen een kilometers lange omweg moeten maken. Tot dat de werkzaamheden zijn afgerond wordt het verkeer omgeleid via Alkmaar en Tamanredjo en omgekeerd.

Het weggedeelte spoelde vrijdagmiddag weg nadat een buis onder het wegdek sprong. Radjab zegt dat het gaat om een grote 'ijzeren buis' die helemaal kapot is. De afvoerbuis met kleppendeksel deed, legt hij uit, dienst als een natuurlijke sluis. De oorzaak is nog niet achterhaald.

De dc sneert naar Djojo-bedrijven. "Het frappante is dat ze dit probleem hebben aangepakt en op 25 mei 2019 met veel tamtam hebben opgeleverd. Ik vraag me af wat ze toen precies hebben gedaan dat het na twee jaar geheel is ingestort."

De burgervader zegt dat het probleem van Jagtlust zijn bijzondere aandacht heeft en dat hij vanaf zijn aantreden minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken de noodzaak van dit gebied direct heeft voorgehouden. "Ik wil geen tijdelijke oplossing", benadrukt Radjab. Volgens hem ligt het bestek al klaar. De inschrijving zou afgelopen week plaatsvinden maar werd verschoven omdat een aantal aannemers nog niet klaar waren met hun begrotingen.

Share on Facebook    Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina