Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ingenieursbureau houdt voeling voor herinrichting Waterkant

Ingenieursbureau houdt voeling voor herinrichting Waterkant

24/04/2021 08:03 - Audry Wajwakana

De Waterkant tussen Fort Zeelandia en het Waaggebouw zal een nieuwe look krijgen.

De Waterkant tussen Fort Zeelandia en het Waaggebouw zal een nieuwe look krijgen. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De Waterkant moet in de toekomst één van de toplocaties van Suriname worden. Niet alleen als trekpleister voor toeristen, maar ook voor mensen die er vaak (willen) vertoeven. De historische plek is meegenomen in het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (Purp) voor de rehabilitatie van de World Heritage Site Paramaribo, dat in 2017 van start ging.

Het consultant en ingenieursbureau Ilaco Suriname NV houdt de komende periode gesprekken met diverse betrokkenen en belanghebbenden over de herinrichting van de historische Waterkant. "Dit is geen studie die je vanachter een bureau maakt, vandaar dat we een participatieve methode uitvoeren", zegt directeur Ravindra Patandin. Voor een breed maatschappelijk draagvlak houdt zijn bureau voeling onder alle belanghebbenden van de Waterkant.

Samen met het directoraat Cultuur is een lijst met actoren opgesteld die uitgenodigd zijn om hun ideeën of voorstellen aan te dragen. Woensdag oriënteerden de uitvoeringsunit van Purp, die onderdeel is van het directoraat Cultuur, Cultuurdirecteur Roseline Daan, het Ilaco-team en een aantal belanghebbenden zich op locatie. Het herinrichtingsgebied omvat het gedeelte tussen het Fort Zeelandia en het Waaggebouw met zijstraten.

Het definitief ontwerp hangt af van de input van alle betrokken, waarbij er ook rekening zal worden gehouden met de voorwaarden van de Unesco. "Het moet een goed project worden met als einddoel toerismeverbetering en het genot van het gebied dat toegankelijker wordt voor lopers, fietsers en nog meer met een mooie mix van natuur, kunst en cultuur", vertelt Patandin. Het streven is om uiterlijk augustus of september de finale ontwerpen te presenteren.

Het Purp houdt de rehabilitatie van de Wereld Hertage Site Paramaribo in en wordt met een lening van twintig miljoen US dollar van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) uitgevoerd door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. In dit project, dat in 2024 eindigt, zitten ook de historische panden waarin het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en de afdeling Vreemdelingenzaken zijn ondergebracht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina