Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Curaçao verschuift Concacaf Caribbean Club Shield

Curaçao verschuift Concacaf Caribbean Club Shield

08/04/2021 16:04 - Stan Herewood

Trainer Jozef Joekoe (r) met spelers van Inter Moengotapoe tijdens een onderbreking van een competitieduel.

Trainer Jozef Joekoe (r) met spelers van Inter Moengotapoe tijdens een onderbreking van een competitieduel. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De Concacaf Caribbean Club Shield-wedstrijden op Curaçao, waaraan de Surinaamse voetbalkampioen Inter Moengotapoe zou deelnemen, zijn tot een nader te bepalen datum uitgesteld. Trainer Jozef Joekoe zegt tegen de Ware Tijd niet op de hoogte te zijn van het besluit van de Curaçaose Voetbalbond. Wel was het hem bekend dat twee van de veertien landen zich hadden teruggetrokken en dat er een nieuwe loting zou plaatsvinden.

Hubert Isenia, bestuurslid van de Curaçaose Voetbalbond, bevestigt tegenover de Ware Tijd dat door de Covid-19-situatie op het eiland de bond zich genoodzaakt ziet het toernooi onder supervisie van de Concacaf uit te stellen. Het evenement zou gehouden worden van 23 april tot en met 2 mei in Willemstad.

De veertien clubs waren in vier groepen verdeeld. Inter Moengotapoe zat in poule D. De vier groepswinnaars zouden elkaar treffen in de halve finale (30 april), waarna de strijd om de derde plaats en de finale op 2 mei worden gespeeld. Volgens Joekoe is één van de clubs die heeft afgezegd afkomstig uit Guyana. Isenia beaamt dat twee ploegen zich hebben teruggetrokken. Hij kan niet met zekerheid zeggen wanneer het toernooi voortgang vindt.

Volgens internationale persberichten is de situatie op Curaçao ernstig en wordt gevreesd voor varianten van het virus. Er dreigt een humanitaire crisis door gebrek aan voldoende opvangcapaciteiten voor het aantal besmette personen. In Suriname heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid gewaarschuwd voor toename van besmettingen en de aanwezigheid van de Britse, Braziliaanse en Zuid-Afrikaanse variant bevestigd.

De Surinaamse Voetbalbond heeft recent aangekondigd dat de nieuwe competitie op 30 april start. Competitiemanager Ashok Bainath Sah zei tegen de Ware Tijd dat een vlotte voortgang van de competitie afhangt van het verloop van de coronapandemie en het advies van het Outbreak Managementteam. Spelers en werkers van de clubs zullen vóór aanvang van de wedstrijd op Covid-19 worden getest en publiek wordt niet toegelaten.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina