Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Volksgezondheid bevestigt schaarste antibiotica en psychofarmaca

Volksgezondheid bevestigt schaarste antibiotica en psychofarmaca

05/04/2021 16:09 - Van onze redactie

De regering heeft een grote betalingsachterstand bij de BGVS, waardoor er een tekort is aan medicamenten.

De regering heeft een grote betalingsachterstand bij de BGVS, waardoor er een tekort is aan medicamenten. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Het tekort aan antibiotica en psychofarmaca dat in Suriname is ontstaan, is maandag bevestigd door het ministerie van Volksgezondheid. De regering werkt eraan de voorraad binnen een week aan te vullen. Het ministerie van Financiën en Planning heeft extra middelen daarvoor beschikbaar gesteld.

De schaarste wordt, in het persbericht, toegeschreven aan het "ernstig financieringstekort" van het Bedrijf Geneesmiddelenvoorziening Suriname (BGVS) dat het gevolg is van "grote betaalachterstanden vanuit de overheid" in 2019 en 2020. Volksgezondheid zegt een tekort van 3,5 miljoen US dollar (ongeveer SRD 54 miljoen) te hebben geconstateerd en is bezig de achterstand in te lopen.

Het gebrek aan antibiotica en psychofarmaca is gecommuniceerd met de Nationale Ziekenhuisraad, de Vereniging van Medici in Suriname en specialisten. Volksgezondheid benadrukt dat er wordt gewerkt aan "een spoedige oplossing in het belang van de gezondheidszorg". Ook zal de regering er alles aan doen om herhaling van dit ongerief te voorkomen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina