Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kredietwaardigheid Suriname weer omlaag

Kredietwaardigheid Suriname weer omlaag

02/04/2021 09:03 - Ivan Cairo

Kredietwaardigheid Suriname weer omlaag

 

PARAMARIBO - Surinames kredietwaardigheid wat betreft langlopende buitenlandse schulden is door Fitch Ratings omlaag gebracht van 'C' naar 'RD', restricted default, wat erop neerkomt dat het land zijn internationale schulden niet kan betalen. De kortlopende kredietwaardigheid in vreemde valuta van Suriname wordt bevestigd op 'C.

Directe aanleiding voor de degradatie is het feit dat Suriname in gebreke is gebleven de aflossing op de twee Oppenheimer-obligatieleningen te plegen. De ratings voor deze leningen werden omlaag gebracht vsn 'C' naar 'Default', wat betekent dat het land een wanbetaler is en betalingsafspraken met obligatiehouders niet kan nakomen. Het uitstel om af te lossen is op 24 maart verstreken. De regering had om verruiming van die termijn gevraagd, maar daarmee is nog niet ingestemd door de bondholders.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina