Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Yellow Birds succesvol bij opening volleybalcompetitie

Yellow Birds succesvol bij opening volleybalcompetitie

19/03/2021 23:23 - John Zaalman

Yellow Birds succesvol bij opening volleybalcompetitie

 

PARAMARIBO - Amper een week na de versoepeling van de Covid-19-maatregelen en het toestaan van contactsporten door de autoriteiten, heeft de Surinaamse Volleybalbond (Suvobo) vrijdagavond direct zijn competitie opgestart. Teams wisselden niet van veld, zoals normaal wel het geval is, er was geen publiek toegestaan en bij binnenkomst in de Ismay van Wilgen Sporthal werd van iedereen de temperatuur gemeten, de handen ontsmet en was het dragen van een mond- en neuskap een vereiste.

Yellow Birds is het nieuwe seizoen succesvol gestart door opponent Livo met 3-0 te verslaan: 25-8, 32-30, 25-15. Coach Michael Ong A Kiwe had de triomf verwacht. "Mijn spelers zijn de eerste set boven verwachting gestart, maar zijn in de tweede juist in het enthousiasme gebleven. Dat heeft ertoe geleid dat wij fouten maakten en Livo is gaan hergroeperen." Ong A Kwie toonde zich ingenomen dat hij zijn wissels kon gebruiken. "Dat is zonder meer een gezonde situatie."

Tegenhanger Lionel Nabibaks had de nederlaag van zijn ploeg ingecalculeerd. "In de tweede set had ik David Pinas en spelverdeler Diëgo Heijns wel eruit moeten halen, maar we hebben zonder meer lessen geleerd uit deze wedstrijd." De Livo-oefenmeester verzekert dat zijn ploeg in de komende wedstrijd uit een ander vaatje zal tappen. "Tegen Bazooka wordt het zeker een ander verhaal", aldus Nabibaks.

Zefanio Breinburg, hoogvlieger Rafael Ardin, Isaiah Myr, Joshua Dwarkasing, Roberto Joval en Shemar Jameson waren enkele trekkers bij de Gele Vogels. Bij Livo scoorden onder anderen Dean Kasdi, Ethan Asimia en Pinas. De libero's Fabian Orie (Livo) en Fernando Rigters (Yellow Birds) kweten zich in het achterveld goed van hun taak.

Andere scores: mannen eerste klasse: Avanti - SVV 20-25, 25-10, 15-8; Yellow Birds - Bazooka 25-18, 28-26.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina