Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Ik zal er zijn' dient als steun in Covid-19-periode

'Ik zal er zijn' dient als steun in Covid-19-periode

07/03/2021 04:08 - Shanavon Arsomedjo

Mo'reen laat Suriname kennis met haar maken door middel van haar single 'Ik zal er voor je zijn'.

Mo'reen laat Suriname kennis met haar maken door middel van haar single 'Ik zal er voor je zijn'. Foto: collectie Mo'reen  

PARAMARIBO - De Covid-19-situatie heeft Maureen Alberg een rollercoaster aan emoties bezorgd. De zangeres die de grens van België moet oversteken om te kunnen werken en haar muziek op te nemen, kon dat op een gegeven moment niet meer doen.

Daar zat ze dan … thuis, zonder enige bezigheid. Hier werd zij niet goed van. De artiest besloot daarom een manier te zoeken om haar frustratie neer te pennen en een lied te maken. Het resultaat is het nummer 'Ik zal er zijn', dat vorige maand uitkwam. "De lockdown was de inspiratie voor de tekst. Het lied gaat over deze moeilijke periode, waarin het goed is om extra aandacht voor elkaar te hebben. Er voor elkaar zijn is van groot belang. Wees niet te trots om hulp te vragen en bied je hulp aan, ook al wordt die niet gevraagd. Of je er nu face to face bent of ver; stuur een bericht of bel. Laat weten dat je er bent", zegt Mo'reen, zoals haar artiestennaam luidt.

De zangeres heeft er alles aan gedaan om dit nummer op te kunnen nemen in de studio. De videoclip, was een uitdaging. Zij liet mensen een korte video maken met hun mobiel, die vervolgens naar haar werd opgestuurd zodat zij daar een verzamelingsvideo van kon maken voor het nummer. Mo'reen heeft te verduren in de Covid-19-periode. Tijdens de eerste lockdown kwam zij net van vakantie en had plannen voor het afwerken van haar nieuwe single.

Ze had zelfs al beelden opgenomen voor haar nieuwe videoclip. Echter, ze kon daar niets mee doen vanwege. "Mijn wereld zakte ineen. Al de dromen die ik had, gingen verloren. Ik voelde mij als een bokser die opgepept werd voor een wedstrijd maar dan ineens, in de ring, te horen kreeg dat de wedstrijd werd gecanceld." 'Ik zal er zijn' is volgens Mo'reen niet gemaakt met de bedoeling er een hit mee te scoren. Het lied bevat een boodschap die iedereen zou moeten horen. "Ik wilde daarom dat het zo snel mogelijk werd uitgebracht."

Volgens de artiest is het geen toeval dat het nummer op 18 januari 2021 uitkwam. Er was op die dag een blue moon, hetgeen staat voor de meest depressieve dag van het jaar; de dag waarop men zeker extra steun kan gebruiken. "Als ik één ding mag bereiken met deze song is het dat de boodschap overkomt en wij er, juist in deze moeilijke tijd, voor elkaar kunnen zijn!"

Als vrouw die geboren is in Suriname, vindt de zangeres het een must dat haar nummers ook in haar vaderland bekendheid krijgen. Hoewel 'Ik zal er zijn' niet haar eerste nummer is, is het wel het eerste dat in Suriname te horen is.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina