Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vrouwelijke producenten krijgen platform bij businessfair

Vrouwelijke producenten krijgen platform bij businessfair

06/03/2021 16:04 - Euritha Tjan A Way

Vrouwelijke producenten krijgen platform bij businessfair

 

PARAMARIBO - Vrouwelijk ondernemerschap kan niet alleen leiden tot zelfredzaamheid, maar kan er ook voor zorgen dat vrouwen er financieel op vooruit gaan en daardoor financieel onafhankelijk worden. Echter, veelal wordt de focus gelegd op zelfredzaamheid en minder op financiële onafhankelijkheid.

Leanda Zeldenrust, die in hart en nieren ondernemer is, maakt zich er samen met de Amerikaanse ambassade sterk voor om vrouwen niet alleen aan te zetten tot ondernemerschap, maar ook hun onderneming naar een volgend niveau te helpen. "Daarom hebben we dus de Women's Day Virtual Female Business Fair geïnitieerd in verband met de Dag van de Vrouw. We geven vrouwelijke ondernemers een platform en we hebben daarbij de voorkeur gegeven aan vrouwen in de productiesector, zodat we ook de productie in Suriname stimuleren", vertelt Zeldenrust die vanuit Leduc Consultancy en Training deze fair opzet.

De fair is tegelijkertijd ook de certificaatuitreiking van de tweede groep Academy for Women Entrepreneurs-cursisten. Zij hebben het vier maanden durende traject binnen het AWE- programma succesvol afgerond en hebben dus via business talks, trainingen excursies, business speeches en een begeleidingstraject alle componenten van het ondernemen leren analyseren en toepassen op hun onderneming.

Deze gratis training moet uitmonden in een businessplan waarmee participanten gelijk mee aan de slag kunnen. "We hebben ervoor gekozen de businessfair samen te doen met de certificaatuitreiking omdat we hopen op synergie samenwerking en dat we zo meer vrouwen kunnen stimuleren om mee te doen aan het AWE-programma. En door vrouwen uit de productiesector de voorkeur te geven hopen we meer ondernemers te krijgen in deze branche. We weten allemaal dat dit land meer moet gaan produceren", meldt Zeldenrust. De vrouwen produceren veelal beautyproducten zoals zepen, oliën en theeën en zitten ook in de horeca.

De fair wordt gefinancierd door de Amerikaanse ambassade die het AWE-programma in Suriname introduceerde en Zeldenrust is de lokale partner. Het doel is om tegen 2025, vijftig miljoen vrouwen te bereiken door een stimulerende omgeving te bevorderen die de belem- meringen vermindert en de deelname van vrouwen aan de economie bevordert. Daar heeft het State Department's Bureau voor Educational and Cultural Affairs (ECA) inhoud aan gegeven door AWE.

De virtuele fair en diploma-uitreiking zijn gepland voor vandaag en er doen ongeveer twintig ondernemers mee. Om ervoor te zorgen dat er een meer stimulerende omgeving wordt gecreëerd voor de ondernemers heeft Leduc Training en Consultancy partners gezocht bij andere bedrijven zoals Anseila's Virtual Assistance, die ook een klantvriendelijkheidstraining zal geven tijdens de diploma-uitreiking.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina