Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kensmil en SFA sluiten regulier seizoen af met winst

Kensmil en SFA sluiten regulier seizoen af met winst

06/03/2021 22:44 - Terence Oosterwolde

Gavin Kensmil was in de laatste wedstrijd van het regulier seizoen goed voor zeventien punten en acht rebounds.

Gavin Kensmil was in de laatste wedstrijd van het regulier seizoen goed voor zeventien punten en acht rebounds. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - Gavin Kensmil en de Stephen F. Austin State University (SFA) hebben het regulier seizoen zaterdagavond met een overwinning afgesloten. In Huntsville werd de thuisspelende Sam Houston State University met 64-59 verslagen. Kensmil en David Kachelries, beiden seniors van The Lumberjacks, eindigden elk met een team-high zeventien punten.

De Surinamer miste zijn enige three-pointer, maar scoorde wel zeven van de twaalf veldbaskets en benutte drie van de vier vrije worpen. Hij had verder een team-high acht rebounds en één assist. SFA sluit het seizoen af met zestien zeges en vijf nederlagen, inclusief 10-1 in het eigen William R. Johnson Coliseum.

In de Southland Conference werden twaalf van de vijftien duels gewonnen, goed voor de vierde positie. De eerste drie plekken worden bezet door Nicholls (14-2), Abilene Christian (13-2) en Sam Houston (13-3). SFA, die zich al had geplaatst voor de postseason, zal door een schorsing niet spelen in het Southland Conference Tournament dat dinsdag aanvangt.

Dancell Leter en Odessa College hebben zich in Region 5 van de Division I van de National Junior College Athletic Association (NJCAA) goed hersteld van de eerste nederlaag van het seizoen. In de eigen OC Sports Center werd de bezoekende Midland College zaterdag met 73-44 verslagen. Leter eindigde met elf punten, een team-high zeven rebounds, twee steals en één assist.

Hij scoorde drie van de vier veldbaskets en één van de twee three-pointers en benutte zijn beide vrije worpen. Leter speelde negentien minuten. In de Western Junior College Athletic Conference zit Odessa op de tweede plek met een 6-1 winst-/verliesstaat. Eerste in South Plains College met een 6-0 record.

Odessa College incasseerde donderdag de eerste nederlaag na twaalf overwinningen op rij. Op bezoek bij nummer één South Plains werd in de Texan Dome met 93-96 verloren na eenmaal verlenging. De thuisploeg leidde bij de rust met 42-30, maar door een sterke tweede helft forceerde Odessa de verlenging: 81-81.

In de extra vijf minuten was South Plains net iets beter. Leter was goed voor dertien punten (hij scoorde zijn enige veldbasket, twee van de drie three-pointers en vijf van de zes vrije worpen), vijf rebounds, één steal en één block in negentien minuten.

Ook Cyarah Kensmil behaalde op hetzelfde niveau een 1-1 winst-/verliesstaat deze week. In de uitwedstrijd van zaterdag moest de meerdere worden erkend in Temple College: 51-68. Het was de eerste nederlaag voor Ranger College na vijf overwinningen op rij. Kensmil, die 32 minuten speelde, scoorde drie van de twaalf veldbaskets, miste haar enige three-pointer en benutte één van de twee vrije worpen. De Surinaamse eindigde met zeven punten en team-highs tien rebounds, twee assists en één block.

De vijfde zege werd woensdag behaald op de bezoekende Grayson College: 82-65. Kensmil was heel effectief en efficiënt in de 22 minuten die ze speelde. Ze scoorde vijf van de zes veldbaskets en benutte twee van de drie vrije worpen, goed voor twaalf punten. De Surinaamse had verder zes rebounds, twee assists en twee steals. In de North Texas Junior College Athletic Conference staat Ranger derde met een 5-2 staat. Hill College (7-1) en Temple (5-2) zijn tweede en derde.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina