Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Ik was niet dronken maar vrolijk'

'Ik was niet dronken maar vrolijk'

04/03/2021 04:55 - Van onze redactie

'Ik was niet dronken maar vrolijk'

 

PARAMARIBO - Rabinderpersad M. heeft woensdag met zijn verklaring in de rechtszaal flink op de lachspieren van de aanwezigen gewerkt. Hij stond terecht voor het rijden onder invloed van alcohol op 7 december 2020, maar ontkent de constatering van dronkenschap door de politie. “Ik was vrolijk”, zei hij op serieuze toon, waarmee hij gelach ontlokte uit de rechtszaal.

Rabinderpersad M. reed met een volle bus vanuit Apoera naar de stad, nadat hij samen met enkele vrienden drie flessen Parbobier had gedronken. Iemand die halverwege de Derde Rijweg zijn afwijkend rijgedrag zag gaf dit door aan de dichtstbijzijnde politiepost, waardoor de bestuurder tot stoppen kon worden gebracht.

De busbestuurder bleek bij het uitstappen onvast ter been, had een verwarrende spraak en rook naar alcohol. Officier van Justitie Sharda Ramdayal noemde het zeer onverantwoordelijk dat de verdachte in dronkenschap passagiers vervoerde. "Hoe gevaarlijk is dat niet?"

Ze eiste een boete van SRD 2.000 of vier weken hechtenis en het ontzeggen van de rijbevoegdheid voor tien maanden onvoorwaardelijk. Rechter Roy Elgin verlaagde de boete naar SRD 1.750 en bracht de periode van de rij-ontzegging naar zeven maanden inclusief vijf maanden voor het voorwaardelijk deel. Hij gaf de bestuurder een ernstige waarschuwing.

Op zijn opmerking dat hij geen aanrijding heeft veroorzaakt, zei de rechter tegen Rabinderpersad M. dat hij van geluk mag spreken dat het niet erger is afgelopen, omdat het risico er wel was. De verkeerszondaar heeft in zijn laatste woord spijt betuigd en beloofd niet meer in een dronken bui te gaan rijden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina