Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schietgrage 'weldoener' veroordeeld tot twee jaar celstraf

Schietgrage 'weldoener' veroordeeld tot twee jaar celstraf

03/03/2021 04:25 - Van onze redactie

Schietgrage 'weldoener' veroordeeld tot twee jaar celstraf

 

PARAMARIBO - Rechter Duncan Nanhoe heeft Virendra N. dinsdag tot twee jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld voor zware mishandeling en illegaal wapenbezit. Hij heeft op 13 januari een man in zijn rechterbovenbeen geschoten aan de Charlesburgweg. De twee waren kort daarvoor met elkaar op de vuist gegaan.

Volgens het onderzoek schoot Virendra N. een vrouw die hij van de buurt kent te hulp toen die werd lastiggevallen door het latere slachtoffer. Echter, zijn 'goede daad' werd hem niet in dank afgenomen. Het slachtoffer ging hem te lijf en er ontstond een gevecht tussen de twee. Op camerabeelden die dinsdag in de rechtszaal werden vertoond is te zien hoe het slachtoffer nog voordat hij werd beschoten flink tekeer ging tegen Virendra N. Omstanders probeerden hem meerdere malen tot andere gedachten te brengen, maar dat was tevergeefs.

Virendra N. verklaarde dat de man zijn vrouw had geslagen. Dit zorgde ervoor dat hij heel kwaad werd. "Ik had ook alcohol gedronken dus ik wist niet precies wat ik deed", verklaarde hij. Toen het slachtoffer uiteindelijk wegliep werd hij kort achtervolgd door de schutter. Hij schoot op het slachtoffer en reed vervolgens weg. "ik wist niet dat ik hem had geschoten. Ik heb het wapen niet gericht gehouden. Ik keek in mijn spiegel en hij stond nog. Ik begreep pas later dat ik hem had geraakt", luidde de verklaring van de schutter.

Officier van justitie Rita Sitaram had een straf van vier jaar onvoorwaardelijk geëist omdat volgens haar de verdachte opzettelijk het slachtoffer heeft neergeschoten. "Het had niet veel gescheeld of de man kon ook dodelijk zijn geraakt", merkte ze op in haar requisitoir. Advocaat Humphrey Shurman noemde de strafeis van vier jaar tegen zijn cliënt "uit den boze".

Hij benadrukte dat Virendra N. iemand probeerde te helpen waarna hij is aangevallen. "De handeling van de verdachte verdient geen applaus, maar vier jaar is aan de bijzonder hoge kant." Volgens hem was die eis niet in overeenstemming met de realiteit. Schurman: "Ik denk dat we ook rekening moeten houden met de oorspronkelijke intentie van de verdachte. Dit soort hoge straffen zijn voor roofovervallen en dat soort vergrijpen."

Virendra N. zei in zijn laatste woord dat hij een fout had gemaakt. Hij vroeg om een kans en wilde dinsdag al naar huis. "Mijn vrouw pienaart en mijn kinderen worden verwaarloosd. Geen enkele familie kijkt naar ze om." De rechter ging lager dan de strafeis, maar tot een vrijspraak, zoals de veroordeelde had gewild, is het niet gekomen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina